Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За чесні вибори. На Донбасі все традиційно: без “каруселей”, підкупу, агітації - нікуди

Вибори-2012 Регіон: Донецька область 6358 переглядів

Опубліковано - 28.10.2012 18:11 | Всі новини | Версія для друку

За чесні вибори. На Донбасі все традиційно: без “каруселей”, підкупу, агітації - нікуди
За чесні вибори. На Донбасі все традиційно: без “каруселей”, підкупу, агітації - нікуди
Спостерігачі Донецької облорганізації Комітету виборців України зафіксували кількаразове голосування тих самих виборців на трьох виборчих дільницях у Єнакієве.

Про це заявив експерт ДОО КВУ Олександр Клюжев на прес-конференції, повідомляє "ОстроВ".

За його словами, в одномандатному виборчому окрузі № 53 у Єнакієве спостерігачі КВУ й мережі ОПОРА зафіксували пересування між виборчими дільницями №№ 140841, 140855, 140871 двох автомобілів (чорний джип SsangYong і білий автомобіль Chevrolet Lacetti).

"Спостерігачі зафіксували, що з кожного з цих автомобілів виходило по 5 людей, які прибували на виборчу дільницю й голосували. Зафіксовано, що ті самі особи проголосували на трьох виборчих дільницях", - сказав Клюжев.

Він зазначив, що невідомі помітили громадських спостерігачів, тому їх відкликали з місця події. "Це дві жінки. Вони покинули місце події з метою безпеки", - сказав Клюжев.

КВУ проінформував правоохоронні органі про цю подію.

Тим часом, у Дзержинську (Донецька область) зі спеціальної виборчої дільниці №140737, яка розташована на території Дзержинської виправної колонії №2, члени комісії запропонували офіційним спостерігачам від Партії регіонів, ВО "Батьківщина" і самовисуванця покинути територію колонії до 19.00.

"Пояснили це тим, що всі виборці цієї дільниці вже проголосували, тому спостерігачам потрібно покинути приміщення", - цитує Клюжева "Інтерфакс-Україна".

"Усі спостерігачі, незважаючи на приналежність до різних політичних сил, погодилися покинути виправну колонію до 19.00", - додав він.

У свою чергу, спостерігач Міжнародного експертного Центру виборчих систем (ICES) Матеуш Піскорський заявив про високий рівень підготовленості й професіоналізму членів виборчих комісій Луганської області.

Водночас, він констатував, що "поза виборчими дільницями" він став свідком порушень виборчого законодавства.

Зокрема, він обурився поширенням неправильної інформації про смерть одного з кандидатів по одномандатному мажоритарному округу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.