Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Викрадення російського опозиціонера з України може означати порушення Києвом зобов’язань

Скандал 5048 переглядів

Опубліковано - 29.10.2012 17:11 | Всі новини | Версія для друку

 Викрадення російського опозиціонера з України може означати порушення Києвом зобов’язань
Викрадення російського опозиціонера з України може означати порушення Києвом зобов’язань
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила сьогодні, що викрадення з України російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва має бути належно розслідуване, бо йдеться про міжнародні зобов’язання України.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила сьогодні, що викрадення з України російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва, як стверджують, російськими спецслужбами може становити порушення Києвом його зобов’язань за міжнародним гуманітарним правом, а також Конвенції ООН щодо біженців. Відтак це викрадення має бути належно розслідуване, заявили правозахисники.

Як мовиться у прес-релізі, ще минулої п’ятниці заступник директора програми Європи і Середньої Азії Amnesty International Давід Діас-Джоґейш направив листа Генеральному прокуророві України Вікторові Пшонці, в якому звернув увагу, що, як виглядає, влада Росії вирішила силою повернути Леоніда Развозжаєва до своєї країни, оминувши будь-які юридичні чи адміністративні заходи, замість того, щоб звернутися з проханням про екстрадицію.

Правозахисники нагадують, що, за міжнародним правом, перевозити людей із однієї країни до іншої без здійснення юридичних чи адміністративних процедур незаконно.

І, як мовиться у прес-релізі, за міжнародним правом Україна зобов’язана здійснити розслідування заяв про тортури та інше погане ставлення, яке, як стверджують, завдали Развозжаєву агенти російських спецслужб.

У п’ятницю Служба безпеки України вже повідомляла, що вирішила провести перевірку обставин, за яких до Києва приїжджав російський опозиціонер, а також причини і мети його термінового виїзду з України.

Леонід Развозжаєв разом із ще кількома опозиційними діячами Росії проходить у Москві у кримінальній справі про підготовку до організації масових безладів, яку порушили після виходу на прокремлівському телеканалі НТВ фільму «Анатомія протесту-2». Автори фільму стверджують, що опозиція готувала силове захоплення влади на кошти з-за кордону.

За версією Слідчого комітету Росії, Развозжаєв сам прийшов до правоохоронців у Москві з зізнанням і визнав, що брав участь у плануванні заворушень. Натомість Развозжаєв через правозахисників і адвокатів стверджує, що російські спецслужби викрали його в Києві, де він хотів отримати притулок, і доправили до Москви, де домоглися від нього зізнання тортурами й тиском.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.