Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Швецію почнуть імпортувати сміття з інших країн

Світ навколо нас 4493 перегляди

Опубліковано - 1.11.2012 12:57 | Всі новини | Версія для друку

У Швецію почнуть імпортувати сміття з інших країн
У Швецію почнуть імпортувати сміття з інших країн
У світі вже тривалий час існує гостра проблема утилізації сміття. Багато країн проводять дискусії з цієї проблеми і впроваджують різні заходи по боротьбі з величезними горами відходів. Але на планеті не без добрих людей, і північне Шведське королівство вирішило допомогти всім нужденним позбутися побутових шлаків.

Справа в тому, що шведи не тільки отримують до 20% тепла для енергетичних потреб зі сміття, але і мають розвинену систему утилізації відходів, через що сміття на всі потреби не залишається. Так Швеція закопує лише до 4% своїх непотрібних залишків. Для порівняння, в США захороняють 67% відходів.

Поки що північне королівство вирішило імпортувати сміття тільки з сусідньої держави - Норвегії. Більш того, норвезький уряд ще буде доплачувати шведам за те, що ті забирають їх відходи. Швеція планує імпортувати до 800,000 тонн сміття щорічно, більша частина якого буде утилізуватися для отримання електроенергії. Всі токсичні речовини, що залишаються після спалювання, будуть повернені назад до Норвегії.

У майбутньому Швеція планує налагодити імпорт сміття з інших країн, де захороняется багато побутових відходів на полігонах.

"Я сподіваюся, що ми будемо забирати частину відходів з Італії, Румунії, Болгарії або країн Балтійського басейну, оскільки в цих країнах переважає традиційне знищення побутових залишків шляхом закапування їх у землю", - говорить Катаріна Остлунд, старший радник комісії з захисту навколишнього середовища при шведському уряді.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.