Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” втратив третину чистого прибутку

Газоват 5336 переглядів

Опубліковано - 2.11.2012 16:01 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” втратив третину чистого прибутку
“Газпром” втратив третину чистого прибутку
Чистий прибуток ВАТ “Газпром” за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за I півріччя 2012 року скоротився, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 33,1% - до 525,5 млрд руб. ($16,79 млрд).

Про це йдеться в матеріалах компанії.

При цьому виручка від продажів (за вирахуванням ПДВ, акцизу та митних зборів) зменшилася на 5% і склала 2 трлн 230 млрд 366 млн руб.

Чиста виручка "Газпрому" від продажу газу зменшилася на 15% - до 1 трлн 244 млрд 126 млн руб., у тому числі від продажу газу в Європу та інші країни - на 1% - до 731 млрд 316 млн руб., що в "Газпромі" пояснюють зниженням обсягів продажів газу в натуральному вираженні на 10%, яке, своєю чергою, частково компенсоване збільшенням середніх розрахункових цін, виражених у рублях, на 13%.

Чиста виручка від продажу газу до країн колишнього Радянського Союзу знизилася на 23% - до 256 млрд 695 млн руб., що пов’язується з падінням обсягів продажів газу в натуральному вираженні на 29% (13,5 млрд куб. м), яке було частково компенсоване зростанням середніх розрахункових цін, виражених у рублях, на 20%.

Чиста виручка компанії від продажу газу до РФ зменшилася на 2% - до 389 млрд 301 млн руб., що пояснюється головним чином зниженням обсягів продажів газу в натуральному вираженні на 6% (або на 9,9 млрд куб. м), що було частково компенсоване збільшенням середньої ціни продажу газу на внутрішньому ринку на 4%.

Чиста виручка від продажу продуктів нафтогазопереробки збільшилася на 20% - до 543 млрд 710 млн руб. Збільшення було викликано як зростанням цін на продукти нафтогазопереробки, так і збільшенням реалізованих обсягів.

Чиста виручка від продажу електричної і теплової енергії знизилася на 2% і склала 177 млрд 136 млн руб. Зменшення виручки від продажу електричної і теплової енергії здебільшого пов’язано з падінням цін на електроенергію на добу вперед і зниженням обсягів реалізації електричної і теплової енергії.

Чиста виручка від продажу сирої нафти і газового конденсату збільшилася на 10% і склала 129 млрд 334 млн руб. Зростання виручки від продажу сирої нафти в основному пов’язується з діяльністю групи "Газпром нєфть": за I півріччя 2012 р. чистий виторг від продажу сирої нафти збільшився на 9% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. і склав 104 млрд 548 млн руб. Дане збільшення було викликано насамперед зростанням цін на нафту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.