Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інноваційна теорія двох фізиків стверджує, що душу утворюють квантові речовини і вона є частиною Всесвіту

У світі науки 7044 перегляди

Опубліковано - 9.11.2012 03:29 | Всі новини | Версія для друку

Інноваційна теорія двох фізиків стверджує, що душу утворюють квантові речовини і вона є частиною Всесвіту
Інноваційна теорія двох фізиків стверджує, що душу утворюють квантові речовини і вона є частиною Всесвіту
Передсмертні відчуття з’являються у людини, коли квантові субстанції, які формують душу, залишають нервову систему і виходять у Всесвіт.

Таку квазі-релігійну теорію висунули почесний професор у відділенні анестезіології і психології і директор центру досліджень з Університету Арізони Стюарт Хамерофф і британський фізик Роджер Пенроуз, пише The Daily Mail.

На думку вчених, сутність нашої душі знаходиться всередині структур, так званих мікротрубул, які є частиною головного мозку. Вони також стверджують, що наш досвід свідомості є результатом квантової гравітації ефектів у цих мікротруболах.

Таким чином, виходить, що наша душа - це більше ніж просто взаємодія нейронів у головному мозку. Вчені допускають, що душа, насправді, побудована з самої тканини Всесвіту і, можливо, існує з незапам’ятних часів.

Концепція даної теорії схожа із буддистським та індуїстським уявленням про те, що свідомість є невід’ємною частиною Всесвіту. Про це стверджували російський вчений Налімов і український академік Вернадський. Останній запровадив окреме визначення для енергетичної оболонки Землі - ноосферу (ноосфера (від гр. nооs - розум) - сучасний стан еволюції біосфери в геологічній історії Землі, дослівно означає "розумна оболонка Землі" - прим.«Аратти»).

Виходячи з усього цього, Стюарт Хамерофф вважає, що під час передсмертних відчуттів, мікротубули втрачають свій квантовий стан, однак інформація у них не руйнується, а просто залишає тіло і прямує у космос.

"Якщо пацієнта "витягають з того світу", інформація повертається до мікротубул і він потім зможе сказати, що пережив клінічну смерть", - каже професор.

"Якщо ж пацієнта не врятували і він помирає, то, цілком можливо, що ця квантова інформація може існувати поза тілом, невідомо впродовж якого часу, так само як і душа", - зазначає вчений.

Проте ця теорія піддавалася серйозній критиці і вважається суперечливою в науковому співтоваристві.

Тим не менш, Хамерофф вважає, що дослідники вже починають оцінювати її, оскільки квантові ефекти, як було нещодавно доведено, стоять за багатьма біологічними процесами, такими як нюх, навігація птахів і фотосинтез, зазначає «Українська правда. Життя».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.