Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна увійшла до четвірки європейських країн, де зі свободою ЗМІ серйозні проблеми

Світ навколо нас 4579 переглядів

Опубліковано - 13.11.2012 18:37 | Всі новини | Версія для друку

Україна увійшла до четвірки європейських країн, де зі свободою ЗМІ серйозні проблеми
Україна увійшла до четвірки європейських країн, де зі свободою ЗМІ серйозні проблеми
Білорусь, Угорщина, Туреччина та Україна показують небезпечні приклади відступу від свободи ЗМІ у Європі.

Про це заявив Міжнародний Інститут Преси і включив ці країни у "Європейський список особливої уваги" ("Europe Watch List").

Список країн, що викликають занепокоєння через відступи від принципів свободи слова, формується на підставі звітів від експертів інституту та його партнера - Медіаорганізації Південно-східної Європи (SEEMO).

МІП вважає, що саме Білорусь, Угорщина, Туреччина та Україна показують символічні елементи зростаючої загрози свободі медіа в Європі.

У Білорусі нещодавні президентські та парламентські вибори, за заявами західних спостерігачів, були проведені у атмосфері погроз журналістам.

Багато журналістів зазнали нападів через висвітлення протестів, що відбулися у грудні 2010 після перевиборів президента Олександра Лукашенка на четвертий термін.

Журналісти регулярно стикалися з насильством і переслідуванням через критику уряду та висвітлення таких тем, як вибух на станції метро у Мінську у 2011 році.

В Україні зафіксовано аналогічні порушення свободи ЗМІ на шляху до парламентських виборів 28 жовтня 2012.

Занепокоєння викликав розгляд парламентом пропозиції про повернення кримінальної відповідальності за наклеп. І хоча такі плани були відкладені минулого місяця, але спостерігачі побоюються, що все може повернутися після виборів.

У Туреччині кількість журналістів, що потрапили у в’язницю, виросла до 76, що робить цю країну провідним тюремником журналістів у всьому світі. Більшість з них ув’язнені за безпідставними звинуваченнями у пропаганді терористичних організацій.

В Угорщині закони про ЗМІ, прийняті у 2010 році, залишаються в силі, надаючи обмежувальні вимоги до змісту журналістських матеріалів.

Продовжує зростати побоювання, що й інші країни колишнього Східного блоку будуть наслідувати приклад Угорщини у розгляді власного медіа законодавства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.