Аратта - На головну

20 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Спекулянтам - “зелене світло”. “Укрзалізниця” створює штучний дефіцит місць для пасажирських перевезень?

Добробут 5030 переглядів

Опубліковано - 14.11.2012 12:15 | Всі новини | Версія для друку

Спекулянтам - “зелене світло”. “Укрзалізниця” створює штучний дефіцит місць для пасажирських перевезень?
Спекулянтам - “зелене світло”. “Укрзалізниця” створює штучний дефіцит місць для пасажирських перевезень?
У результаті систематичного невиділення коштів з Державного бюджету України на оновлення пасажирського рухомого складу, можливості “Укрзалізниці” до перевезення пасажирів (без оновлення парку пасажирських вагонів) впродовж найближчих п’яти років скоротяться з 60,5 млн до 40 млн пасажирів.

Як повідомили у прес-службі компаніі, експерти нарахували, що загальна потреба України у перевезенні пасажирів залізничним транспортом (крім приміського сполучення) складає близько 60,5 млн чол. на рік.

При цьому потенційний обсяг перевезень пасажирів з урахуванням наявного парку пасажирських вагонів без його оновлення та з урахуванням списання (крім приміського сполучення) зменшиться у 2013 на 200 тис. чол., у 2014 – на 4,9 млн чол., у 2015 – на 3,1 млн чол., у 2016 – на 4,3 млн чол. та у 2017 – на 1,2 млн чол.

Таким чином потенційний обсяг перевезень пасажирів з урахуванням наявного парку пасажирських вагонів без його оновлення та з урахуванням списання складатиме: у 2012 р. – 54,0 млн чол., 2013 р. – 53,8 млн чол., 2014 р. – 48,9 млн чол., 2015 р – 45,8 млн чол., 2016 – 41,5 млн чол. та 2017 р. – 40,3 млн чол.

В компанії повідомили, що на сьогоднішній день з 6887 пасажирських вагонів лише 2985 (43%) працюють у межах нормативного терміну експлуатації, 3644 (53%) працюють з продовженим терміном експлуатації та 258 (4%) знаходяться за межами нормативного терміну експлуатації.

Щорічно 3944 пасажирських вагонів потребують проведення планових ремонтів. З них 2680 (68%) потребують деповського ремонту та 1264 (32%) – капітального ремонту. Вартість проведення планових ремонтів складає 1,5 млрд грн на рік.

Таким чином, "Укрзалізниця" вже у наступному році не зможе задовольнити потреби громадян у перевезеннях залізничним транспортом, адже дефіцит пасажирських вагонів складатиме у 2013 р. – 360 вагонів, 2014 р. – 580 вагонів, 2015 р. – 1465 вагонів, 2016 р. – 1869 вагонів та у 2017 р. – 2364 вагонів.

Укрзалізничники повідомили, що подали на розгляд Міністерства інфраструктури проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, згідно з яким пропонується у 2013 році спрямувати з державного та місцевих бюджетів понад 2,7 млрд грн на оновлення пасажирського рухомого складу. Зокрема, пропонується спрямувати ці кошти на закупівлю 200 купейних вагонів, 41 вагону для перевезення інвалідів, 7 спеціальних службово-технічних вагонів.

Від “Аратти”: ви вірите у офіційну версію про збитковість пасажирських перевезень залізничним транспортом? Ми - ні. Оскільки співвідношення ціна-якість обслуговування просто не витримують критики. Тобто, за такої якості обслуговування пасажирів, яку надає "Укрзалізниця", її собівартість - мізерна. При тому, що ціна на залізничні квитки - невпинно зростає. Напевно нам немає потреби зайвий раз казати куди зникають гроші, бо це вже загальновідомо.

Втім, надана прес-службою "Укрзалізниці" інформація дає чітку відповідь на питання: навіщо повертати іменні проїздні квитки на залізничному транспорті? Залізниця чесно визнає, що існуючий дефіцит пропозиції на пасажирських превезеннях не тільки не скорочуватиметься, а навпаки - стрімко зростатиме. А там, де є дефіцит пропозиції - процвітає спекуляція, причому - стимульована "з гори". І очевидно, не без матеріального інтересу конкретних посадових осіб.

І звичайно - тут явно присутній політичний інтерес влади. Адже, іменні проїздні квитки дозволяють легко відстежувати активістів протестного руху, керівників опозиційних партій тощо. І, звичайно, вживати до них "превентивні заходи". І така "дрібничка" як порушення права громадянина, захищеного Конституцією - абсолютно нікого не турбує. Ні владу, ні опозицію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.