Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна втрачає інвесторів через вибори та неефективні реформи

Економіка 5085 переглядів

Опубліковано - 15.11.2012 12:29 | Всі новини | Версія для друку

 Україна втрачає інвесторів через вибори та неефективні реформи
Україна втрачає інвесторів через вибори та неефективні реформи
Приріст прямих іноземних інвестицій в Україну з початку цього року зменшився майже на третину – порівняно з тим самим періодом 2011 року.

Про це йдеться у повідомленні Держкомстату. В опозиції кажуть, що Україна втрачає довіру іноземних інвесторів через брудні вибори, неефективну фінансову політику Кабінету Міністрів та невдалі економічні реформи. Втім провладні парламентарі ці фактори вважають вторинними і вказують на погіршення економічної ситуації у світі.

На думку члена парламентського комітету з питань фінансів, депутата з фракції Партії регіонів Юрія Полунєєва тенденція до зменшення притоку інвестицій збереглася і в останньому кварталі нинішнього року через те, що у часі збіглися три фактори.

«Перший – погіршення фінансової та економічної ситуацій у світі. Потенційні інвестори відчувають на собі наслідки кризи. Крім того, інвестори розцінюють нинішню політичну ситуацію в Україні як посилення політичних ризиків. Цьому сприяють також різкі оцінки того, як відбувалися вибори. Також є достатньо різноманітні оцінки таких реформ, зокрема, як Податковий кодекс, зміна системи адміністрування податків. Стосовно них оцінки інвесторів є песимістичними», – сказав у коментарі для Радіо Свобода Полунєєв.

Індекс інвестиційної привабливості України знижується вже третій квартал поспіль. Про це йдеться у повідомленні Європейської бізнес асоціації, яка і розраховує індекс на підставі опитування керівників низки компаній.

У повідомленні організації йдеться, що інвестори відзначають низку негативних тенденцій, які сьогодні спостерігаються в економіці України. Так, понад чверть опитаних вважають, що політична ситуація в Україні робить її непривабливою для інвесторів. Приблизно стільки ж респондентів вказують на проблеми, пов’язані з податковою системою і новим Податковим кодексом. Ще 18% відзначили посилення тиску з боку державних структур і зарегульованість ринку.

Інвестори не вірять цій владі – Терьохін

Україна втрачає інвестиційну привабливість ще й через через фінансову політику Кабінету Міністрів, який накопичує борги і тому не може забезпечити достатньої стабільності у банківському секторі. Таку думку у коментарі для Радіо Свобода висловив член парламентського комітету з питань фінансів, депутат від БЮТБ Сергій Терьохін.

«Що, Україна – хороша зона, щоб вкладати кошти? Необхідні правильні рішення правильного уряду. Не вірять люди цій владі! Якщо внутрішні інвестори не вірять цій владі, якщо ми з вами не віримо, то хто за кордоном повірить у це? Ніхто!» – вважає Терьохін.

Уряд створив «закритий» для іноземних інвесторів режим – експерт

Залежність обсягів інвестицій в Україну від тенденцій у світовій економіці відзначив і економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін. Водночас, за його словами, на зниження приросту цього показника вплинуло і недовиконання плану приватизації через створений урядом «закритий» режим, коли іноземний капітал не допускають до роздержавлення найпривабливіших об’єктів.

«На жаль, в останні роки були сигнали від уряду, що іноземні інвестори не бажані у приватизації стратегічних великих об’єктів», – каже він.

«Для того, щоб інвестувати у якісь нові сектори, нові підприємства для цього потрібна економіка, яка зростає», – зазначає Радіо Свобода експерт і наголошує, що вочевидь, прискорення приросту іноземних інвестицій в Україну не варто очікувати протягом щонайменше року.

За даними Держкомстату, у 2012 році основними інвесторами України є Кіпр, Німеччина, Нідерланди та Росія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.