Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Новий Регламент парламенту не відповідає принципам демократії

Влада 3797 переглядів

Опубліковано - 19.11.2012 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Новий Регламент парламенту не відповідає принципам демократії
Новий Регламент парламенту не відповідає принципам демократії
У новоприйнятому законі про Регламент Верховної Ради України для нового скликання багато положень, які ставлять під сумнів демократичність і легітимність діяльності нового складу парламенту.

Про це заявив Голова фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем’якін під час Погоджувальної Ради ВРУ, повідомила прес-служба «Батьківщини».

За його словами, провладна більшість прийняла закон Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, відповідно до якого, спікера тепер обиратимуть відкритим голосуванням.

«Для влади це досить зручно, тому що Голову ВРУ можна буде міняти кожні півроку і постійно тримати його під контролем і виконувати будь-які її забаганки», - підкреслив Андрій Кожем’якін.

За його словами, у новому Регламенті також збільшили чисельність фракції.

«Таким чином депутатів по мажоритарних округах, фактично силою змушують вступати до фракції і позбавляють можливості формувати свої групи», - наголосив Голова фракції.

Крім того, зазначив А.Кожем’якін, з Регламенту була вилучена позиція стосовно того, що 120 народних депутатів можуть ставити питання про відставку Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини.

«Тобто, як пані Лутковська прийняла присягу десь під лавочкою, так відповідно до новоприйнятого Регламенту її і далі намагаються тримати під контролем», - сказав А.Кожем’якін.

Він також повідомив, що фракція «БЮТ-Батьківщина» буде визначатись, чи буде брати участь у робочій групі по підготовці засідання новообраного парламенту.

«У нас є питання до більшості, а також тих, хто колись обіцяв, що опозиція повинна мати дієві контролюючі повноваження та контролюючі функції. Ми хотіли би побачити, де ці контролюючі повноваження і функції закладені. Чи відповідні посади будуть запропоновані опозиції, як це було у 2008 році, коли ми приймали в першому читанні законопроект. Якщо так, тоді звичайно ми будемо брати участь, а зараз, ми брати участі у роботі цієї групи не будемо», - заявив Голова фракції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.