Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лукашенко відновлює кріпостне право

Імперія «Совок» 5488 переглядів

Опубліковано - 1.12.2012 00:41 | Всі новини | Версія для друку

Лукашенко відновлює кріпостне право
Лукашенко відновлює кріпостне право
Працівникам білоруських модернізованих деревообробних підприємств буде заборонено звільнятися з роботи. Олександр Лукашенко дав доручення розробити відповідний декрет.

Причина - провал програми з модернізації у деревообробній галузі.

Серед півтора десятка інвестиційних проектів - жоден допоки не завершений. У невиконанні термінів президент країни Олександр Лукашенко звинуватив керівництво підприємств. Утім підкреслив, що зазвичай винні також і недбалі працівники. Відтак підписав наказ суворо дотримуватися трудової дисципліни.

Згідно постанови - працівникам заборонено звільнятися до закінчення модернізації без дозволу керівництва. Водночас Президент пообіцяв працівникам деревообробних заводів удвічі збільшити зарплати.

"Підготуйте декрет: до закінчення модернізації і реконструкції цих підприємств забороняється звільнення працівників. Працівник не може звільнитися з цього підприємства без дозволу керівника", - заявив Олександр Лукашенко, відвідуючи в п’ятницю ВАТ "Борисовдрев", повідомляє сайт «Хартия-97».

"Відпустять - нехай іде, не відпустять - повинен працювати. За порушення - на примусові роботи. Звільнився - на примусові роботи, і сюди ж працювати. А то ми достукаємся до того, що завтра почнуть ходити по Борисову і Мінську з вилами та один одного колоти", - сказав президент Білорусі.

"Замість того, щоб запустити виробництво і отримувати 1 тисячу доларів у 2015 році", - додав він.

"Тому - категорично заборонити всякі звільнення з завтрашнього дня, 1 грудня", - зажадав Лукашенко.

Разом з тим, він доручив при підготовці декрету передбачити механізм оскарження заборони на звільнення. "Скарги передбачити в декреті, тому що різні бувають ситуації. Остаточне рішення буде приймати губернатор", - зазначив він. "Але категорично, принципово, працівник, службовець та керівник не повинні звільнятися до закінчення модернізації", - попередив глава держави. Адже, за його словами, "ті проекти, які ми намітили, - це величезні гроші, вони сьогодні по 2-3 роки омертвлені, обладнання валяється під дахом".

При цьому він попередив: "Майте на увазі, нас почнуть ще більше дорікати в диктатурі, що ми людей змушуємо, забороняємо людей звільняти". "Скажу, щоб люди знали: вам доведеться в першому кварталі майбутнього року на цих підприємствах усім, кого будете тут тримати, заборонивши звільнення, довести зарплату в розмірі 400-500 доларів", - заявив Лукашенко, звертаючись до керівництва підприємства.

"Тоді люди скажуть: відчепіться, президент прийняв рішення, змусив тут працювати, але нормальна заробітна плата", - зазначив глава держави. Тому, за його словами, "так, дисципліна жорстока". "І це буде на всіх підприємствах, з вас ми починаємо", - сказав президент. "Я втомився всіх вмовляти, адже винні і робітники, і вони повинні відповідати за це (за модернізацію - "Аратта"), але і платити ми їм повинні нормально", - заявив Лукашенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.