Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У останній тиждень повноважень тушки взялися за бюджетний дерибан

Влада 3413 переглядів

Опубліковано - 4.12.2012 12:38 | Всі новини | Версія для друку

У останній тиждень повноважень тушки взялися за бюджетний дерибан
У останній тиждень повноважень тушки взялися за бюджетний дерибан
Попри вимоги чинного законодавства 4 грудня на розгляд Верховної Ради представлено проект державного бюджету на 2013-й рік.

Саме для роботи над ним спікер Володимир Литвин запропонував продовжити нинішню сесію і провести останнє засідання не 4 грудня (як планувалося раніше), а 6-го. Опозиція ж заявляє, що розгляд проекту бюджету суперечитиме законодавству.

4 грудня Верховна Рада має почати розгляд проекту держбюджету на 2013 рік. Про це заявив спікер парламенту Володимир Литвин. Після цього профільному комітету парламенту мають доручити опрацювати проект закону про держбюджет. А у четвер, 6 грудня, парламент повинен розглянути його на пленарному засіданні.

«Такі штучки-дрючки у нас вже були» – Кожем’якін

Однак, в опозиції заявляють: оскільки Президент прийняв відставку прем’єра (а відповідно й уряду), то розгляд бюджету суперечитиме законодавству.

«Все пов’язане з внесенням проекту бюджету, хоча хто його буде вносити тепер і представляти – незрозуміло, оскільки в нас в країні тепер немає уряду. Тому незрозуміло, як вони хочуть розглядати цей проект бюджету. Насправді цей парламент може зробити тільки одне – проголосувати за особисте персональне голосування. Будь-які інші рішення цього парламенту вже не мають ніякого значення», – сказав заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв в коментарі Радіо Свобода.

Тож фракція «БЮТ-Батьківщина» наполягає, щоб розгляд проекту бюджету на 2013 рік проходив згідно з Бюджетним кодексом. Тобто, по повній процедурі, а не поспіхом. Про це заявив лідер фракції Андрій Кожем’якін.

«Наспіх клепати цей бюджет, звичайно, неправильно, – зазначає Кожем’якін. – Я розумію, що немає чим зараз платити пенсії людям. Ну, тоді треба було якось планувати бюджет, раніше ухвалювати його. Якщо на 4 грудня планують його представлення, то я не можу дати гарантії, що його не ухвалять за 2 години сходу. Такі штучки-дрючки і номери у нас вже були у цій Верховній Раді».

Водночас, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запевняє: бюджет продуманий чітко і ухвалювати його зараз можна.

«Долар 8,5 – закладений показник в бюджет, інфляція – понад 6%, ВВП, здається, 3,6%, зарплата і пенсія індексуватимуться з огляду на інфляційні процеси».

Влада може піти на поступки опозиції – Карасьов

Влада наприкінці цієї сесії може піти на деякі поступки опозиції, вважає політолог Вадим Карасьов. Хоча, за його словами, одностайності у Партії регіонів щодо цього питання досі нема.

«З одного боку, влада може піти на ризик і проголосувати за бюджет. Але уряду вже нема, тому влада не виключає компромісу з опозицією, і в обмін на якісь поступки з боку опозиції готова, щоб новий бюджет приймала вже нова Верховна Рада і новий уряд. А от 10-відсотковий податок на продаж валюти можуть ухвалити ще на нинішній сесії – якраз під майбутнє прем’єрство Арбузова. Але влада теж не знає, що робити, вона імпровізує, а в імпровізаціях теж можна загубитися. Але думаю цей закон вони ухвалять 4 грудня, бо в новому парламенті вони такий закон не ухвалять», – сказав в коментарі Радіо Свобода Карасьов.

Перше засідання Верховної Ради сьомого скликання має відбутися 12 грудня цього року. На ньому, зокрема, планують обрати нового спікера.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.