Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


LNG- термінал будуть будувати корейці?

Газоват 5727 переглядів

Опубліковано - 10.12.2012 12:38 | Всі новини | Версія для друку

LNG- термінал будуть будувати корейці?
LNG- термінал будуть будувати корейці?
Міністерство енергетики та вугільної промисловості обговорює участь південнокорейської державної енергетичної компанії KOGAS Co в реалізації проекту українського LNG-термінала і постачання скрапленого газу.

Як повідомляє Міненерго, це питання обговорювалося в ході зустрічі глави відомства Юрія Бойка з Виконавчим віце-президентом південнокорейської корпорації Korea Gas Corporation (KOGAS) Шин Х’юкіном.

Зокрема, йшлося про співпрацю України і Південної Кореї в газовій сфері та можливу участь компанії KOGAS в будівництві LNG-термінала.

Довідка: KOGAS Co - державна енергетична компанія, монополіст з транспортування, збереження і дистрибуції природного газу в Південній Кореї.

Компанія управляє декількома терміналами скрапленого газу та приблизно 3 тис. км газопроводів, виступає як інвестор та генпідрядник в низці міжнародних проектів з будівництва LNG - терміналів, газопроводів та іншої інфраструктури на території США, Австралії, Іраку, Мозамбіку, Мексики та ін.

Передбачається, що LNG-термінал буде розміщений біля морпорту «Південний» в Одеській області, його введення в експлуатацію заплановано на 2016 рік. Частка держави в цьому проекті становитиме 25%. При цьому вартість будівництва становитиме 856 млн євро.

Як повідомлялялося раніше, 26 листопада глава Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів повідомив про те, що досягнута угода між держпідприємством «LNG-термінал» та іспанською Enagas SA, дочірньою компанією Gas Natural Fenosa, про створення консорціуму з будівництва терміналу для прийому скрапленого газу.

Проте пізніше Gas Natural Fenosa повідомила ЗМІ, що «не підписувала жодних договорів з інвестицій у LNG-проект в Україні, а також не очолює ніяких консорціумів щодо розвитку термінала».

Звіт та висновки Комісії з вивчення обставин підписання угоди щодо LNG-термінала буде заслухано на засіданні Кабміну 10 грудня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.