Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиція відповіла Азарову, за якої умови можливий діалог

Влада 4201 перегляд

Опубліковано - 14.12.2012 17:43 | Всі новини | Версія для друку

Опозиція відповіла Азарову, за якої умови можливий діалог
Опозиція відповіла Азарову, за якої умови можливий діалог
Сьогодні виступаючи на засіданні уряду прем’єр Микола Азаров повідомив, що запропонував опозиції розпочати діалог.

«Я запропонував неупереджено, конструктивно, виходячи виключно з національних інтересів, проаналізувати питання покращення умов нашого членства у Світовій організації торгівлі, ставлення до Митного союзу, співробітництва з Міжнародним валютним фондом. І знайти компроміси у цих питаннях. З однією умовою: компроміси в інтересах України. Без популізму і галасу», - цитує урядова прес-служба слова прем’єр-міністра.

В свою чергу Об’єднана опозиція заявила, що політичний діалог із представниками чинної влади неможливий до припинення репресій, звільнення лідерів опозиції та скасування прийнятих режимом антинародних та антиконституційних законів.

Про це йдеться в заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина» у відповідь на пропозицію прем’єр-міністра Миколи Азарова сісти за стіл переговорів.

«Традицію постійного політичного діалогу, який завжди відбувався в нашій країні, перервав саме Янукович, коли лідерів опозиції було кинуто за грати», - заявили в «Батьківщині».

В опозиції підкреслили, що виступають за здорову дискусію між опонентами, яка би призводила до справжнього, а не декларативного покращення життя українців.

«Але для початку такого діалогу владі треба зробити кілька простих кроків: припинити політичні репресії, звільнити лідерів опозиції з-за ґрат, скасувати антинародні закони, ухвалені владою в обхід Конституції і здорового глузду», - йдеться в заяві.

«Після виконання цих умов ми готові до переговорів, адже ми маємо реальний план виходу України з глибокої кризи», - наголосили в Об’єднаній опозиції.

«Поки що пропозиція сісти за стіл переговорів виглядає як безпорадність: режим Януковича власними руками завів країну у прірву міжнародної ізоляції та економічної відсталості, а відповідальність за це влада пропонує взяти опозиції», - підкреслено в заяві.

Щодо конкретних пропозицій Азарова (умови членства України в СОТ, ставлення до Митного союзу, співпраця з МВФ) у опозиції зазначили таке: «Ми категорично проти вступу України до Митного союзу. Ми вважаємо, що шлях України тільки один – до Європейського союзу. Країні потрібен План змін, і задля цих змін потрібне відновлення співпраці з МВФ, а не програма «покращення», якої за два з половиною роки Вашого прем’єрства країна так і не побачила».

«Що стосується «покращення співробітництва України із Світовою організацією торгівлі, то тут відповідь одна: Україна як член СОТ повинна використати всі засоби і методи для виправданого захисту своїх національних інтересів, у першу чергу з нашими російськими партнерами. А не поводити себе як «слон в посудній лавці», демонструючи некомпетентність у перемовинах із своїми зовнішньоекономічними партнерами в рамках СОТ», - зазначається в заяві.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.