Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Нафтогаз” взяв курс на поступове руйнування російської монополії на українському ринку

Газоват 4647 переглядів

Опубліковано - 17.12.2012 13:41 | Всі новини | Версія для друку

“Нафтогаз” взяв курс на поступове руйнування російської монополії на українському ринку
“Нафтогаз” взяв курс на поступове руйнування російської монополії на українському ринку
НАК “Нафтогаз України” пропонує промисловим виробникам домовлятися про закупівлю газу у альтернативних трейдерів, які працюють на європейському ринку, російському ринку, в інших країнах.

Про це повідомив голова правління української монополії Євген Бакулін.

"Сьогодні ми звертаємося до вас (промвиробників) з пропозицією разом з нами взяти участь у вирішенні питання щодо заведення трейдерів на український ринок газу. Ми всі в цьому зацікавлені", - заявив Бакулін сьогодні, 17 грудня, в Києві.

Голова правління Нафтогазу зазначив, що компанія залишається гарантованим постачальником газу, в тому числі для промисловості, і забезпечить балансування ринку. У той же час держхолдинг має намір поступово передати сферу поставок газу для промисловості альтернативним трейдерам.

"За собою ми залишаємо населення, яке споживає газ власного видобутку, та теплокомуненерго, оскільки там йдуть державні дотації і на першому етапі ми не можемо допустити неконтрольованих коливань цін для ТКЕ. Що стосується промисловості, ми впевнені, що ті поставки, які будуть, дозволять знизити ціни на українському ринку", - окреслив він плани держмонополіста.

Бакулін зазначив, що при ціні закуповуваного у Газпрому газу в $430 за тисячу кубометрів Нафтогаз імпортує паливо RWE за значно меншою ціною - $ 380-390.

Чиновник додав, що лібералізація ринку вплине й на перегляд умов контракту Нафтогазу з російським газовим монополістом.

"Нафтогаз розраховує, що якщо вам це вдасться, то і ми в кінцевому підсумку зможемо знизити ціну за своїм контрактом", - переконаний він.

Як повідомлялося раніше, директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин заявив, що Україна не може бути повноцінно незалежною державою при газовій залежності від Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.