Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За що платимо? Тортури комунальними «послугами»

Добробут 4493 перегляди

Опубліковано - 20.12.2012 13:08 | Всі новини | Версія для друку

За що платимо? Тортури комунальними «послугами»
За що платимо? Тортури комунальними «послугами»
Частина киян, які мешкають у Шевченківському районі, від 20 грудня щонайменше на 2 дні залишаться без тепла та гарячої води.

Комунальники виявили витік тепломереж і таким чином намагаються попередити, як вони кажуть, велику аварію. Про це повідомили “Радіо Свобода” в Міністерстві житлово-комунального господарства. Тим часом у ці ж дні увесь Харків буде без гарячої води і теж через ремонтні роботи. Експерти погоджуються, що краще попередити ситуацію, але прогнозують, що зі зниженням температури може бути набагато більше аварій. Адже в Україні більшість тепломереж – зношені.

20 грудня у Шевченківському районі Києва з 9 години ранку на два дні відключать від тепла 484 будинки і 267 з них – житлові. В результаті – до понеділка не працюватимуть і школи, й дитячі садочки в цьому районі.

«На сьогоднішній день аварії немає, а є досить великий витік теплоносія,наслідком якого може бути велика аварія. Тому у середу було ухвалене рішення і КМДА, і Шевченківською РДА про те, що потрібно відремонтувати. Спочатку злити воду – це 16 годин, потім протягом 5 годин відремонтувати і вже впродовж 16 годин провести заповнення системи. В той же час КМДА мала проінформувати населення в телезверненні», – сказала Радіо Свобода помічниця міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Ольга Маштакова.

Аварійна ситуація на теплотрасі була виявлена під час моніторингу стану теплових мереж напередодні очікуваного різкого похолодання повітря та через необхідність підвищити температуру теплоносія, кажуть у КМДА. За їх даними, аварійні бригади почнуть роботи по вулиці Дмитрівській, 2, де й виявлено проблемну ділянку з витоком теплоносія.

«Нас порятують обігрівачі, теплий одяг і теплий чай»

Киянку Анастасію з чоловіком та сином попередили про відключення, проте їм сказали, що тепла і гарячої води не буде 12 годин.

«Нам повідомили, що опалення не буде з 8 години ранку до 8 години вечора. Звісно, можна зрозуміти, якщо це, справді, – аварійна ситуація і немає іншого виходу, окрім того, як відключити людей від опалення. То ми маємо поставитися до цього з розумінням і обігрівачі нас порятують, і теплий одяг, і теплий чай. Але загалом виникає питання: чому цю проблему не можна було вирішити заздалегідь, до початку опалювального сезону перевірити всі системи з тим, щоб не допускати таких аварій, тим паче в таку температуру», – сказала жінка.

«Якщо ми ці 2 доби перетерпимо, то далі буде тільки гірше»

Таке ж питання виникло і у колишнього міністра ЖКГ Олексія Кучеренка. «На жаль, я дивлюся на цю зиму: це – не 30 градусів морозу, а 15 градусів і він стає вже аварійним режимом. І я розумію комунальників, які кажуть: якщо при такій температурі тиск ми будемо підвищувати, щоб довести теплоносії до відповідної температури, то мережа може не витримати. І комунальники роблять все можливе, щоб запобігти цій аварії. Можна закликати перетерпіти, бо, дійсно, може бути гірше. Але, на превеликий жаль, переконаний: якщо ми ці дві доби перетерпимо, то далі буде тільки гірше, бо не модернізується інфраструктура, реформа як така не йде», – сказав він.

У цей же час, упродовж 20 та 21 грудня, по всьому Харкову буде відключена гаряча вода через ремонтні роботи, спричинені аварією водоводу Кочеток-Харків, по якому забезпечується водою більша частина споживачів Харкова.

Загалом до 70 відсотків українських тепломереж – зношені. І найбільше проблем із теплом може виникнути, коли температура впаде до мінус 30 градусів і нижче.

Водночас експерти переконані, що український бюджет не витримає навантаження щодо заміни усіх тепломереж. За підрахунками експертів, на ремонт 33 тисяч кілометрів тепломереж, а саме стільки їх в Україні, потрібно близько 34 мільярдів доларів – це 272 мільярди гривень. Наприклад, дохідна частина цьогорічного бюджету становить 370 мільярдів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.