Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко звинуватив Кузьміна у злочині

За право людини 4855 переглядів

Опубліковано - 26.12.2012 18:50 | Всі новини | Версія для друку

Луценко звинуватив Кузьміна у злочині
Луценко звинуватив Кузьміна у злочині
26 грудня минає два роки, як Юрій Луценко перебуває за ґратами.

Екс-міністр внутрішніх справ заявив Радіо Свобода про злочин, нібито скоєний заступником генерального прокурора Ренатом Кузьміним та іншими посадовцями прокуратури. Луценко наголошує, що саме Кузьмін та його колеги винні в даному арешті, який Європейський суд із прав людини визнав незаконним. Сам Ренат Кузьмін не виключає, що Луценка заарештували з порушеннями, але не бачить у цьому своєї провини.

Сьогодні виповнюється два роки від того дня, як колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заарештували. Це сталося , коли він вийшов зі свого будинку погуляти з собакою. Згодом судді Печерського суду Києва засудили Луценка на чотири роки за те, що він нібито зловживав посадою міністра внутрішніх справ. Однак Європейський суд з прав людини визнав арешт та тримання Луценка під вартою упродовж півтора року незаконним. Це є підставою для кримінального переслідування слідчого генпрокутратури Сергія Войченка та заступника генпрокурора Рената Кузьміна, які ухвалили рішення про арешт екс-міністра, вважає Юрій Луценко.

«Підстави мого звернення до правоохоронних органів є юридично досконалими. Адже Європейський суд із прав людини відхилив апеляцію України і ухвалив остаточне рішення, яким визнав мій арешт незаконним – за політичними мотивами», – заявив колишній посадовець.


Злочин Кузьміна вже довів Євросуд – стверджує Луценко

Юрій Луценко наголосив, що за цим рішенням український уряд повинен виплатити йому компенсацію в сумі 15 тисяч євро. А це, за словами екс-міністра – прямі збитки державі, заподіяні з вини Рената Кузьміна та інших посадовців генпрокуратури України.

«Ми маємо доконаний факт про незаконний арешт людини, і маємо доведений збиток державі у розмірі понад 100 тисяч гривень. З моєї точки зору – це беззаперечний доказ злочинних дій Кузьміна та Войченка, які безпідставно позбавили мене волі та завдали збитків держави в особливо великих розмірах», – заявив Луценко Радіо Свобода в Менській колонії, де він відбуває покарання за рішенням суду.

Екс-міністр додав, що за новим Кримінально-процесуальним кодексом, його адвокати передали заяву стосовно дій Кузьміна та Войченка для реагування до правоохоронних органів, і що 26 грудня його внесуть до загальнодержавного реєстру злочинів.

Кузьмін відкидає звинувачення Луценка

​​Зі свого боку, представники Генпрокуратури відкидають будь-які звинувачення у нібито вчинених ними злочинах. Ренат Кузьмін, коментуючи рішення Європейського суду, наголосив, що у порушеннях прав Луценка під час його арешту винні не посадовці, а недосконалий Кримінально–процесуальний кодекс радянських часів, чинний на той момент.

За словами Кузьміна, Євросуд може зобов’язати Україну виплатити Луценкові компенсацію за арешт і це рішення виконають. Але додав, що звільнити його з-за ґрат могли б лише за умови, що на момент рішення Європейського суду Луценко ще перебував під слідством і не було рішення Печерського суду.

Два дні тому спробу звільнити колишнього міністра з в’язниці за станом здоров’я здійснили його адвокати. Медичні обстеження виявили в нього цироз печінки та портальну гіпертензію – хвороби, які за законом несумісні з перебуванням за ґратами. Однак Менський районний суд Чернігівської області це клопотання відхилив. Клопотання захисту Юрія Луценка слухали просто у Менській колонії. Під час слухання Луценко повідомив журналістам , що понад 20 днів його залишали без ліків, а крім того – позбавили законного права на телефонний зв’язок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.