Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стабільність досягнуто. Уряд «експропріював» кошти місцевих бюджетів

Влада 4290 переглядів

Опубліковано - 28.12.2012 16:55 | Всі новини | Версія для друку

Стабільність досягнуто. Уряд «експропріював» кошти місцевих бюджетів
Стабільність досягнуто. Уряд «експропріював» кошти місцевих бюджетів
Місцеве самоврядування переживає найважчий період за усі часи незалежності, – стверджує директор аналітичного центру Асоціації міст України Володимир Пархоменко.

За його словами, уряд фактично забрав усі кошти місцевих бюджетів, а це «3-4 мільярди гривень». Місцеві органи влади не мають коштів на виплату зарплат учителям і лікарям, на прибирання снігу і ремонт доріг.

«Усі скаржаться. Скарг я не чув лише від мера Донецька. Усі міста України мають серйозні проблеми і ці проблеми будуть ще загострюватися. Держказначейство заблокувало на своїх рахунках кошти місцевих бюджетів. Тобто органи місцевого самоврядування заробили гроші, але розпоряджатися ними не можуть. Уряд мабуть вважає, що йому вони потрібніші. За нашими розрахунками ще заблоковано 3-4 мільярди гривень. Це не дозволяє навіть заробітну плату виплачувати й сніг прибирати», – сказав Радіо Свобода Володимир Пархоменко.

Щодо концепції реформування місцевого самоврядування, то «попередні напрацювання були скасовані, а нові підходи й документи, розроблені Міністерством регіонального розвитку, залишилися без розгляду». Тож, на цей час, на думку Володимира Пархоменка, не існує «навіть концептуального документа щодо реформування місцевої влади».

Віктор Янукович, балотуючись у Президенти, обіцяв «дати більшу свободу регіонам». У вересні цього року, виступаючи на урочистих зборах з нагоди 20-ліття Асоціації міст України Президент Янукович сказав, що «утвердження місцевого самоврядування і збільшення самостійності місцевих громад – це основа усіх змін».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.