Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кожара заявив, що Україна виконає рішення Страсбурзького суду за скаргою Тимошенко

Влада 3960 переглядів

Опубліковано - 17.01.2013 15:22 | Всі новини | Версія для друку

Кожара заявив, що Україна виконає рішення Страсбурзького суду за скаргою Тимошенко
Кожара заявив, що Україна виконає рішення Страсбурзького суду за скаргою Тимошенко
Міністр закордонних справ Леонід Кожара обіцяє, що Україна виконає рішення Європейського суду з прав людини за скаргою колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це він заявив сьогодні у Відні, де представив пріоритети українського головування в ОБСЄ.

«Україна багато разів демонструвала гнучкість. І що стосується колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, ми сподіваємося, що скоро всі юридичні процедури будуть завершені після того, як Європейський суд з прав людини схвалить своє рішення. І Україна, як член Ради Європи, виконає рішення Страсбурзького суду», – сказав міністр.

За словами Кожари, ніхто не щасливий від того, що Тимошенко і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко позбавлені волі, додавши, що багато українців вважають їх винними у скоєнні злочинів.

Як заявив голова МЗС, в Україні розуміють, що питання ув’язнених колишніх урядовців буде актуальним у порядку денному відносин з ЄС. При цьому міністр додав, що Київ вважає, що порядок денний двосторонніх відносин є набагато ширшим.

Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду в серпні 2011 року. Суд провів публічні слухання у цій справі, однак рішення досі не виніс.

Юрій Луценко звернувся до Європейського суду з прав людини в січні 2011 року. Страсбурзький суд визнав порушення у справі Луценка і зобов’язав Україну виплатити екс-міністру 15 тисяч євро компенсації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.