Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відлуння урагану. Москву засипає снігом

Світ навколо нас 6557 переглядів

Опубліковано - 21.01.2007 19:36 | Всі новини | Версія для друку

Відлуння урагану. Москву засипає снігом
Відлуння урагану. Москву засипає снігом
Європейський буревій прийшов на Схід. Російська столиця потерпає від потужного снігопаду. Київ негода обійшла стороною. Поки що, цього разу.

Підмосковне ДАІ просить водіїв обмежити поїздки у зв'язку з потужним снігопадом і похолоданням.

Технологія прибирання снігу і обробки покриття матеріалами проти ожеледиці така, що не дозволяє миттєво усунути снігові або крижані замети, відзначає управління ДІБДР по Московській області.

У Москві з ранку, вже другий день, йде сильний сніг, температура після тривалої відлиги, знизилася до 4-5 градусів морозу.

Через це, ускладнилася ситуація на підмосковних автотрасах. В результаті снігових кучугур звузилася, зокрема, проїжджа частина на Мінському шосе, Ризькому шосе і Старосмоленському шляху.

Дорожні служби не встигають розчищати дороги, а в окремих місцях - їх взагалі не чистять. На самій проїжджій частині утворилася крижана кірка, із-за якої значно збільшився гальмівний шлях автомобілів і впала швидкість руху, - місцями до 20-40 км. на годину. Із-за завірюхи знизилася видимість, автотранспорт рухається з включеним світлом фар.

Державтоінспекція "звертається до всіх учасників дорожнього руху з переконливим проханням: неухильно дотримувати Правила дорожнього руху, бути гранично уважними на дорозі", мовиться в прес-релізі ДІБДР.

ДАІ закликає водіїв бути украй уважними під час руху на підйомах і спусках, на крутих поворотах, при проїзді через залізничні переїзди й перехрестя, а також в зонах пішохідних переходів і автобусних зупинок, де від інтенсивних гальмувань утворюються ділянки з ковзанками.

"Особливу увагу автовласникам необхідно звернути на дотримання швидкісного режиму, дистанції, уникати різких маневрів, а також виконувати вказівки дорожніх знаків і співробітників ДПС", - наголошується в прес-релізі.

Велика кількість опадів впливає і на пропускну спроможність на основних автомагістралях в Московському регіоні, і Державтоінспекція "наполегливо радить" автовласникам обмежити поїздки на особистому транспорті, особливо до Москви, і скористатися громадським.
ДАІ також наполегливо прохає громадян залишати автомобілі тільки у встановлених місцях, щоб не заважати дорожнім службам прибирати вулиці.

У разі крупних поломок, ДТП і виникнення інших складних дорожніх ситуацій водіїв просять звертатися в підрозділи обласної та міської Державтоінспекції.

Московська влада стверджує, що всі необхідні механізми і людські ресурси задіяні в прибиранні снігу із столичних доріг і вулиць.

"Робиться все необхідне для прибирання випадного снігу з доріг і вулиць", - повідомило сьогодні джерело в комплексі міського господарства Москви.

За його словами, "в даний час йде суцільне промітання московських доріг з обробкою реагентами для недопущення ожеледі".

Співрозмовник відзначив, що сніг в столиці з перервами йде вже більше доби. "За весь попередній день в Москві, на дороги міста виходило більше 8 тис. спеціальних машин, половина з яких, працювала вдень, а половина - вночі", - розповів він.

За його даними, на снігоплавильні пункти міста було вивезено за добу 3 тис. 600 кубометрів снігу, а приріст сніжного покрову склав до ранку 3 см.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.