Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Антиукраїнські зміни у ЗНО внесли підлеглі Табачника

Скандал 5120 переглядів

Опубліковано - 7.02.2013 17:17 | Всі новини | Версія для друку

Антиукраїнські зміни у ЗНО внесли підлеглі Табачника
Антиукраїнські зміни у ЗНО внесли підлеглі Табачника
Антиукраїнські зміни в програму незалежного тестування були внесені в УЦОЯО та Міносвіти.

Про це, як передає «Освіта.ua», йдеться в повідомленні керівника робочої групи з розробки програми ЗНО з історії України, завідувача лабораторії суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки АПН України Олени Пометун.

Заява Пометун зроблена у відповідь на слова директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої, що Центр не має стосунку до розробки програми ЗНО з історії України в 2013 році, а всім займалася робоча група.

«Це не відповідає дійсності! Всі правки в програмі зроблені працівниками УЦОЯО та Міністерства освіти», - спростувала ці твердження Пометун.

За її словами, ще 27 серпня 2012 року робоча група передала до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Протокол засідання групи з розробки програм ЗНО. І цей документ не містив скандальних змін, пов´язаних з виключенням історичних постатей з програми.

«Скликали нас ще в 2011 році, і програма, яку ми створили, діяла під час тестування-2012. У серпні 2012 року Український центр оцінювання якості освіти звернувся з проханням внести деякі правки в програму. Ми зібралися 27 серпня і зробили низку технічних правок: карти подавати так-то, цю інформацію уточнити, доопрацьовану програму передали в Інститут інноваційних технологій і змісту освіти», - пояснила Пометун.

Після цього документа в робочій групі не бачили: його мав передати в міністерство Інститут інноваційних технологій, а МОН вже перенаправляє програми в УЦОЯО. При цьому передача документа, підкреслює Пометун, відбувалася більше двох місяців, оскільки на сайті Центру вона з´явилася лише 8 листопада. Відповідно, напрошується думка, що хтось над нею працював.

«Побачивши остаточний варіант, я попередила, що можуть бути проблеми, адже документ не відповідає тому, який затвердила робоча група. Мені відповіли, що це не моя справа. Але раптом саме нас починають звинувачувати у змінах. Так і сказали: «Це ви так написали», - обурюється керівник групи.

«Але я не могла такого писати, я автор практично всіх програм з історії України часів незалежності. Програму не просто порізали. Там, крім прізвищ, багато правок. Слово «Галичина» у всьому тексті замінили Західноукраїнські землі, скрізь зняли словосполучення «національна ідея», «національний рух». Цих правок більше тридцяти, це навіть не зміни, а шкідництво: програма набула абсолютно антиукраїнського звучання, діти ж повинні це завчити», - заявила Пометун.

Додамо, що також вона оприлюднила на своїй сторінці в Facebook протокол засідання робочої групи з розробки програм ЗНО від 27 серпня 2012 року і фрагмент електронного листування між директором УЦОЯО Іриною Зайцевою і начальником департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти Олегом Єреськом. Листування, за її словами, було надіслано на її пошту невідомими людьми і підтверджує маніпуляції чиновників зі змістом програми ЗНО з історії України в 2013 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.