Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Конгрес США розгляне питання введення санкцій щодо українських чиновників?

Світ навколо нас 4253 перегляди

Опубліковано - 14.02.2013 12:16 | Всі новини | Версія для друку

Сенатор Джон Маккейн
Сенатор Джон Маккейн
У Конгресі США зростає занепокоєння поступовою «білорусизацією» України.

Відомі і впливові конгресмени все більше і більше висловлюють стурбованість політичними переслідуваннями в Україні і виносять це на обговорення колег.

Колишній кандидат у президенти США, сенатор Джон Маккейн цього тижня мав нагоду почути про ситуацію в Україні з уст дочки Юлії Тимошенко - Євгенії та колишнього міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка.

Сенатор Маккейн висловив бажання зустрітись з Євгенією Тимошенко ще два місяці тому. Цього тижня ця зустріч стала можливою. Сенатор Маккейн, який перебуває у близьких дружніх стосунках зі своїм колегою по Комітету з міжнародних відносин, а тепер державним секретарем США Джоном Керрі, каже, що у Конгресі все частіше лунають розмови про можливі санкції проти українських посадовців:

«Комітет з міжнародних відносин буде розглядати це питання. Важко сьогодні передбачити, яким буде результат, але ми справді надзвичайно стурбовані ситуацією з порушенням базових прав людини та станом демократії в Україні. Ув’язнення політичних лідерів мало серйозний вплив на громадську думку тут у Конгресі. Ми не віримо, що Тимошенко була засуджена у результаті справедливого судового процесу. І це висновок міжнародних оглядачів не лише тут у Сполучених Штатах».

Сенатор Маккейн наголошує, що Конгрес Сполучених Штатів та уряд дуже стурбовані не лише поводженням з Тимошенко, а повільною ерозією прав людини та збільшенням втручання Росії в справи України:

«Сполучені Штати розуміють важливість України. Це велика країна з стратегічним положенням, і ми розуміємо важливість України для безпеки Сполучених Штатів. Я знаю, що новий державний секретар Джон Керрі дуже стурбований і добре знає і розуміє Україну. Що ми б хотіли бачити це – демократизацію, свободу. Ми хочемо мати хороші взаємини з Україною. Ми б хотіли, щоб Президент України відвідав Вашингтон, але дуже складно вітати його тут так довго, як в Україні відбуваються порушення прав людини».

І незважаючи на те, що сенатор Маккейн був республіканським опонентом Барака Обами на минулих президентських виборах, до думки досвідченого політика прислухаються не лише на Капітолійському пагорбі, а й за кілька кварталів від Конгресу - у Білому домі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.