Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому фракція ПР затягує переговори?

Влада 4171 перегляд

Опубліковано - 21.02.2013 10:55 | Всі новини | Версія для друку

Чому фракція ПР затягує переговори?
Чому фракція ПР затягує переговори?
Партії регіонів перевибори не вигідні, однак і голосувати персонально вони не хочуть, бо явку своїх нардепів забезпечити буде важко.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віталій Бала.

Він зауважив, що перемовний процес щодо персонального голосування та розблокування Верховної Ради затягує саме Партія регіонів.

"Мета дуже проста — вони не можуть піти на те, щоби всі ходили до парламенту, бо забезпечити явку дуже важко. Це, насправді, проблема. І це головна причина того, чому йде затягування. Наскільки розумію, зараз іде намагання так чи інакше спробувати прийняти той варіант щодо персонального голосування, який все ж таки давав би можливість не голосувати особисто", - переконаний експерт.

Бала додав: "Це все гра. І вона не є ані політичною, ані державницькою. На мою думку, у нас склалося викривлене уявлення про більшість. Тим паче, що ця більшість зараз навіть не закріплена ні в Конституції, ніде. Наче б то більшість у парламенті має бути для того, щоби не давати можливості меншості працювати, щоби не рахуватися із опозицією і голосувати тільки ті закони, які потрібні".

Насправді, на думку політолога, більшість важлива тільки тоді, коли призначається уряд і ключові посади, за які має голосувати парламент.

"В іншому випадку треба співпрацювати і приймати ці закони, які б підтримувала не тільки одна частина зали, а обидві. Я не думаю, що ці ж опозиціонери будуть голосувати проти законів, які будуть покращувати життя громадян. Їм це не вигідно політично. У нас же у парламенті відбувається якась перманентна політична війна, замість політичної конкуренції", - зауважив Бала.

Однак, на його переконання, вихід із ситуації таки має бути знайдено, оскільки перевибори нікому не потрібні.

"На сьогоднішній день я не бачу жодних підстав для перевиборів. Бо на перевиборах постраждає, у першу чергу, Партія регіонів. Навіть зважаючи на міфічні заяви про мажоритарку, можна говорити про те, що у них (Партії регіонів) навіть за цих умов буде менше людей, ніж є зараз", - підкреслив він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.