Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сила пропаганди. Росіяни вважають, що Путін зробив їх громадянами великої держави

Імперія «Совок» 4679 переглядів

Опубліковано - 28.02.2013 10:03 | Всі новини | Версія для друку

Сила пропаганди. Росіяни вважають, що Путін зробив їх громадянами великої держави
Сила пропаганди. Росіяни вважають, що Путін зробив їх громадянами великої держави
4 березня виповнюється рік з моменту переобрання Владіміра Путіна на третій - після чотирирічної перерви - президентський термін.

Як з’ясували соціологи "Левада-центру", більшість росіян як і раніше вважають, що Путін зробив для країни більше хорошого, ніж поганого. Але при розборі конкретних заслуг в актив йому громадяни записують насамперед повернення Росії "статусу великої держави".

Експерти пояснюють це "дією пропаганди", пише Комерсант.

Як з’ясував "Левада-центр", 47% громадян упевнені, що після переобрання на третій термін Путін виконує свої передвиборчі обіцянки. 36% вважають, що президент цього не робить. Причому в своїй правоті впевнені як з одного, так і з іншого боку по 8% респондентів.

"Люди не дуже чітко пам’ятають, що взагалі обіцяв Путін, тому, відповідаючи на такі питання, вони виходять з того, яке в них до нього ставлення", - пояснив директор "Левада-центру" Лев Гудков.

Як показує опитування, 65% впевнені, що за час свого правління Путін зробив для країни більше хорошого, а 18% - більше поганого. Причому великою заслугою Путіна громадяни вважають те, що він зміг "повернути Росії статус великої шанованої держави" (36% респондентів).

"Це ефект пропаганди. За рамками повсякденних проблем люди покладаються на те, що їм транслює телебачення", - сказав Лев Гудков, зазначивши, що про це досягнення згадують насамперед "люди малозабезпечені, жителі провінції".

Друга за популярністю заслуга Путіна (її називають 28%) - підвищення зарплат, пенсій, допомог.

Але не можна сказати, що громадянам подобається все, що президент робить в економічній і соціальній сфері. Так, на думку 43% громадян, Президенту не вдається "забезпечувати справедливий розподіл доходів в інтересах простих людей", а 36% незадоволені, що він не зміг "повернути простим людям кошти, загублені ними в ході реформ".

Крім того, тільки 11% вважають його заслугою "зміцнення закону та порядку", а 25%, навпаки, дорікають Президентові в тому, що цього порядку так і не вдалося домогтися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.