Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столичні перевізники погрожують страйком

За право людини Регіон: м.Київ 5554 перегляди

Опубліковано - 4.03.2013 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Столичні перевізники погрожують страйком
Столичні перевізники погрожують страйком
У Києві приватні перевізники готові страйкувати у відповідь на рішення столичної влади скасувати курсування маршрутних таксі №№ 240, 241, 243 на Лісовому масиві.

Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на президента Асоціації перевізників Києва Валерія Липецького.

«У понеділок ми звернемося до Президента, глави КМДА, глави АМКУ, в прокуратуру і Київраду з листом про неправомірні дії департаменту. Якщо реакції не буде, а маршрути, як обіцяв Водовозов, будуть і далі закривати, будемо страйкувати точно так само, як страйкували минулого тижня водії обласних маршруток», – заявив Липецький.

Як повідомлялося раніше, з 15 березня на Лісовому масиві планується закрити рух приватних маршруток №№ 240, 241 і 246, які, за словами начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Євгена Водовозова, «безпідставно дублюють» маршрути комунального пасажирського транспорту.
У планах влади – зробити те ж саме ще в семи спальних мікрорайонах. Так, у КМДА хочуть замінити автобусами маршрутки, які курсують на Виноградар, Нову Дарницю, Святошино, Оболонь, Лук`янівку, Солом`янку і в центр – район станції метро «Палац спорту».

Основна причина таких змін, за словами Водовозова, – збільшення комунального автопарку, що дає можливість припинити дублювання маршрутів приватниками. У відомстві визнають, що це початок глобальної перестановки на транспортному ринку Києва.

«Ще до Євро-2012 ми планували переглянути всі маршрути міста, так як більшість з них дублюється. Для цього ми плануємо оптимізувати транспортну систему, що дозволить прибрати близько 30% маршруток. Наприклад, зараз по проспекту Перемоги їздять 119 маршрутів, створюючи постійні пробки. Те ж саме відбувається на інших жвавих напрямках. Адже можна було б упорядкувати всі маршрути, на багатьох залишити тільки місткі автобуси і тролейбуси», – відзначили в департаменті.

Експерти згодні, що Києву пора відмовлятися від маршруток на користь великих автобусів, але спочатку потрібно домогтися, щоб автомобілі не їздили по смузі для громадського транспорту, а сам він курсував кожні 10 хвилин.

«Поки ще місто не готове відмовитися від маршруток. Для цього треба, як мінімум, збільшити парк громадського транспорту в два-три рази, врегулювати подачу транспорту на зупинку. На Заході в автобусах, наприклад, є камери, які фіксують, хто займає смугу для громадського транспорту, і їх тут же карає дорожня поліція. У нас таке нововведення дозволило б транспорту не спізнюватися. Крім того, поки на Троєщині та Виноградарі немає метро, позбавляти мешканців цих районів маршруток – просто блюзнірство», – вважає експерт з перевезень Богдан Аганін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.