Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС занепокоєні процесом над Власенком

Світ навколо нас 4243 перегляди

Опубліковано - 5.03.2013 14:03 | Всі новини | Версія для друку

У ЄС занепокоєні процесом над Власенком
У ЄС занепокоєні процесом над Власенком
У Євросоюзі занепокоєні можливим скасуванням повноважень деяких народних депутатів, зокрема Сергія Власенка.

Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні спільній заяві речників Верховного представника із зовнішніх справ і політики безпеки Катрін Аштон, а також єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле.

В інтерв’ю Радіо Свобода речниця Штефана Фюле Майя Коціянчич зазначила, що у Брюсселі «очікують повної імплементації висновків саміту Україна-ЄС від 25 лютого та уважно стежать за розвитком політичних подіями в Україні. Катрін Аштон та Штефан Фюле глибоко занепокоєні останніми юридичними процедурами стосовно можливого скасування депутатських мандатів двох членів парламенту, яке ґрунтується на суперечливих правових підставах. Вони також приділяють особливу увагу ситуації з народним депутатом Сергієм Власенком щодо недавнього позову до Вищого адміністративного суду і можливого відкликання його депутатського мандату».

У заяві також наголошується, що представники євроустанов закликають українську владу розв’язати проблему для уникнення будь-якого використання судочинства з політичною метою. «Вони наголошують на своїй чіткій позиції, яка полягає у тому, що склад українського парламенту має відображати справжню волю українських виборців», – йдеться в заяві.

Сьогодні о 14:00 Вищий адмінсуд розгляне позов про позбавлення мандата Власенка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.