Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прем’єр Азаров не бачить підстав судитися з “Газпромом”

Газоват 5027 переглядів

Опубліковано - 19.03.2013 17:44 | Всі новини | Версія для друку

Прем’єр Азаров не бачить підстав судитися з “Газпромом”
Прем’єр Азаров не бачить підстав судитися з “Газпромом”
Прем’єр Микола Азаров заявляє, що газові контракти між Україною й Росією, підписані в 2009 році, не містять юридичних зачіпок, які дозволили б Києву розірвати їх у судовому порядку.

Про це він заявив у ході зустрічі із заступником держсекретаря США Венді Шерман у вівторок у Києві.

"Мене часто запитують, а чому його (контракт) через суд не розірвати? Ми це давним-давно зробили, якби в контракті була б хоч найменша юридична зачіпка для розірвання цього контракту. Але її немає", - сказав він.
"Договір абсолютно безправний для України", - додав Азаров.

"Важко собі уявити, що глава уряду дозволила собі такий контракт підписати. Проте, він підписаний", - додав він.

" У мене, повірте, іноді буває бажання просто розірвати його, як клаптик паперу, і вийти з нього. Але я прекрасно розумію, якими можуть бути після цього наслідки, у тому числі й для Європи", - сказав Азаров.
У той же час прем’єр додав: "Ми прийшли до моменту, коли ми з Росією, напевно, домовимося".

Директор юридичної компанії Lions Litigate, к.ю.н. Станіслав Батрин звернувся з позовом до Кабміну та Фонду держмайна щодо визнання недійсними контрактів на поставку газу від 19 січня 2009 року між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України".

Позов був поданий у середу, 6 березня.

Основна позовна вимога полягає в тому, щоб зобов’язати Кабмін скликати позачергові загальні збори акціонерів НАК "Нафтогаз України" та включити в порядок денний позачергових загальних зборів питання про розірвання (або визнання недійсними) контрактів від 19 січня 2009 року на поставку газу та про обсяги і умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 року по 2019 рік.
За його словами, переговори між президентами двох країн щодо ціни на газ є прямим свідченням втручання органів державної влади в діяльність самостійних суб’єктів господарювання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.