Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кіпр не домовився з Кремлем і перевів фінансову систему у надзичайний стан

Світ навколо нас 4525 переглядів

Опубліковано - 22.03.2013 09:35 | Всі новини | Версія для друку

Кіпр не домовився з Кремлем і перевів фінансову систему у надзичайний стан
Кіпр не домовився з Кремлем і перевів фінансову систему у надзичайний стан
Кіпр не отримав від Росії фінансової допомоги, на яку сподівався уряд країни.

Як повідомляє Bloomberg, про це заявив міністр фінансів республіки Міхаліс Сарріс.

Тим не менш, за його словами, Росія все ще може переглянути своє рішення і виділити кредит або змінити умови колишнього кредиту.

Міністр фінансів Кіпру Міхаліс Сарріс проводив переговори про надання кредиту в Москві з 20 березня.

Тим часом уряд Кіпру вводить обмеження на рух капіталу через "надзвичайний стан" в економіці.

Внесений на голосування в парламент законопроект передбачає більше десятка заходів, повідомляє грецька газета "Віма", що опублікувала в п’ятницю документ на своєму сайті.

Закон надає міністрові фінансів і Центробанку Кіпру повноваження щодо введення будь-яких обмежувальних заходів, в тому числі на рух капіталу, за необхідності та для захисту громадського порядку і безпеки.

У документі йдеться про "дуже критичну ситуацію", значний відтік депозитів загрожує дестабілізацією фінансової системи країни і самому існуванню кредитних установ.

Законопроект, зокрема, передбачає обмеження на зняття готівки; заборону на дострокове розірвання угод про вклади; обов’язкову реструктуризацію строків погашення термінових депозитів; заборона або обмеження на відкриття нових рахунків; перетворення депозитів на поточних рахунках / вкладах у строкові вклади; заборона або обмеження за безготівковими операціями; обмеження на використання дебетових, кредитних та передплачених карток; заборона або обмеження на переведення в готівку чеків; обмеження на міжбанківські операції або операції в рамках однієї установи; обмеження за операціями з державними установами; обмеження на рух капіталів, платежі й перекази.

Також передбачаються будь-які інші обмежувальні заходи, які міністр або голова Центрального банку вважають необхідними ввести в ситуації, що склалася в інтересах громадського порядку або суспільної безпеки.

Як повідомлялося раніше, банківська система острівної держави залишається під загрозою краху після того, як парламент Кіпру у вівторок відхилив законопроект про примусове списання частини вкладів у вигляді "податку", яке було умовою фінансової допомоги Євросоюзу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.