Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Урядовці запевняють, що комунальні тарифи не зростатимуть

Влада 3963 перегляди

Опубліковано - 26.03.2013 12:56 | Всі новини | Версія для друку

Урядовці запевняють, що комунальні тарифи не зростатимуть
Урядовці запевняють, що комунальні тарифи не зростатимуть
Тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не зростатимуть.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник на прес-конференції, передає прес-служба уряду.

«Тарифи для населення не зростатимуть. Це принципова позиція президента України і уряду. А для того, щоб підприємства житлово-комунального галузі не були збитковими, уряд передбачив в державному бюджеті 5,1 млрд. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого постачання і водовідведення», - сказав міністр.

Темник наголосив, що міністерство веде роботу щодо створення нормативної бази, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складової, яка буде складати 15%.

«Тоді, коли в тарифі буде закладена інвестиційна складова за рахунок зменшення собівартості, інвестор буде зацікавлений впроваджувати інвестиційну програму чи то в сфері теплопостачання, чи централізованого водопостачання та водовідведення. Ця складова тарифу не впливатиме на зростання тарифу для населення. Вона формуватиметься за рахунок енерго- та ресурсозбереження»,- пояснив Темник.

Як повідомлялося раніше, підвищення тарифів для населення, зокрема на газ, є однією з умов МВФ для надання Україні чергового кредиту.

Наприкінці січня прем’єр-міністр Микола Азаров запевнив, що тарифи на комунальні послуги підвищувати не збираються, а ЗМІ просто залякують людей з цього приводу.

Однак перед цим, 18 січня, сам Азаров заявив, що Україна готова піти на диференційоване підвищення тарифів на комунальні послуги для населення для досягнення компромісу з МВФ про відновлення програм фінансування.

Згодом, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов пояснив, що підвищення тарифів на теплову енергію та водопостачання до економічно обгрунтованих допоможе вирішити проблему соціальної справедливості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.