Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ЄС не побачили прогресу у припинені судових переслідувань опозиції в Україні

Світ навколо нас 4371 перегляд

Опубліковано - 28.03.2013 11:21 | Всі новини | Версія для друку

У ЄС не побачили прогресу у припинені судових переслідувань опозиції в Україні
У ЄС не побачили прогресу у припинені судових переслідувань опозиції в Україні
Європарламентарі Ребекка Гармс та Ельжбета Катажина Лукачієвська констатують відсутність прогресу у судових справах ув’язнених українських політиків, які відстежує місія Європарламенту Кокса-Квасневського.

"Я, звичайно, дуже розчарована тим, що очікувані та бажані результати цієї місії до нині відсутні", - сказала голова фракції Зелених у Європейському парламенті Ребекка Гармс.

Євродепутат підкреслила, що колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка все ще не реабілітовано, "тоді як ситуація з Тимошенко та Луценком дотепер не покращилася, а погіршилася".

Значно обтяжує роботу місії, на її думку, і позбавлення судом мандатів трьох депутатів Верховної Ради.

Водночас Гармс наголосила, що у роботі місії йдеться не лише про ув’язнених політиків, а й загалом про верховенство права в Україні. Вона підкреслила, що співпраця між Україною та ЄС не зводиться лише до угоди про асоціацію. Важливим, на її думку, є і спрощення візового режиму, "аби полегшити і покращити зв’язок українських громадян із ЄС". "Україна - це одна з найважливіших країн нашого сусідства. Не лише тому, що Україна така велика, і тому важлива. А тому що Україна - це частина колишнього Радянського Союзу, у котрій демократія просунулася найдалі", - наголосила Ребекка Гармс.

Євродепутат переконана, що це вимагає від ЄС безперервної та масштабної участі у сприянні розвиткові демократії в Україні.

Також про відсутність прориву у справах Тимошенко й Луценка заявляє представниця фракції Європейської народної партії у Європарламенті Ельжбета Катажина Лукачієвська, яка входить до делегації з парламентської співпраці "ЄС-Україна". "Це показує, що у цій ситуації Україна має свою позицію і не дуже зважає на європейські чи польські суспільні думки", - сказала Катажина Лукачієвська.

Як відомо, екс-президент Європарламенту Пет Кокс та екс-президент Польщі Олександр Квасневський прибувають до України з візитом у межах моніторингової місії, здійснюваної за мандатом Європарламенту 28 березня. Очікується, що вже у квітні вони оприлюднять остаточну доповідь про результати своєї роботи.

Європарламент розпочав місію Кокса-Квасневського у червні 2012 року. Очікувалось, що місія сприятиме встановленню верховенства права в Україні, розв’язанню проблеми вибіркового правосуддя і таким чином стимулюватиме відновлення довіри між Україною та ЄС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.