Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Адвокат називає вирок Луценку - вироком правосуддю

Пістолетне право 4821 перегляд

Опубліковано - 3.04.2013 16:54 | Всі новини | Версія для друку

Адвокат називає вирок Луценку - вироком правосуддю
Адвокат називає вирок Луценку - вироком правосуддю
Рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, який залишив без змін вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про перевищення службових повноважень, є вироком правосуддю України.

Про це в коментарі сказав захисник Луценка – Ігор Фомін.

«Ми бачимо, що це – вирок правосуддю України. Рішення приймалось в інших кабінетах, в яких ані захист, ані обвинувачення не були присутні», - сказав він.

Фомін також додав, що коли захист почув у рішенні «задовольнити частково», то були впевнені, що щось сталось у процесі. «Адже, ти очікуєш, що тебе хоч частково почули. А вони скинули тих 40 тисяч», - прокоментував він рішення суду зменшити розмір відшкодування з 640 тис до 600 тис гривень.

«Єдине, що позитивно, ми вичерпали усі засоби національного захисти», - підсумував він.

У свою чергу прокурор Микола Курапов вважає вину Луценка повністю доведеною .

«Особи такого ґатунку, службовець першого ранку вперше притягається о відповідальності за таке продвіженіє по службе», - сказав Курапов.

Прокурор також заявив, що Євросуд не може виправдати Луценка.

«Він (Євросуд- Ред.) розглядає справу лише у порушенні права. Після рішення Євросуду будуть прийматися відповідні рішення», - сказав Курапов, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої реакції української прокуратури на позитивне рішення Євросуду у справі Луценка.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ залишила без змін вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про перевищення службових повноважень, за яким його засудили до 4 років позбавлення волі.

Повернувшись із нарадчої кімнати, судді оголосили ухвалу, в якій зазначили – клопотання захисників задовольнити частково. Зменшити розмір відшкодування з 640 тис до 600 тис.гривень. В іншій частині рішення щодо Луценка залишити без змін. Касаційну скаргу водія Луценка Леоніда Приступлюка залишили без задоволення.

Захисник Луценка Олексій Баганець у перший день розгляду касації заявляв, що захист уже отримав аргументи для звернення до Євросуду про позбавлення Луценка права на справедливий суд, не чекаючи вердикту Вищого спецсуду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.