Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці на мітинг опозиції прийшли більше 10 тисяч киян

За право людини Регіон: м.Київ 5978 переглядів

Опубліковано - 7.04.2013 18:59 | Всі новини | Версія для друку

У столиці на мітинг опозиції прийшли більше 10 тисяч киян
У столиці на мітинг опозиції прийшли більше 10 тисяч киян
У Києві відбувся мітинг опозиції в рамках всеукраїнської акції протесту «Вставай, Україно!».

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку , де відбувається мітинг, зібралися близько 20 тисяч громадян.

Люди тримають у руках національні і партійні прапори, плакати з написами «Юлі – волю!», «Банду – геть!».

В акції взяли участь лідери трьох опозиційних фракцій – Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок, народні депутати, депутати місцевих рад.

У своїх виступах політичні лідери вітали вихід на свободу Юрія Луценка.

«Ми будемо боротись за визволення Юлії Тимошенко. Тому що після Юрія Луценка Юлія Тимошенко повинна бути на свободі», - заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу «Вставай, Україно!».

Він наголосив, що Юрій Луценко, який сьогодні вийшов на свободу, - «нескорена людина, яка боролась і бореться за українську демократію і за кращу долю України і яка була незаконно ув’язнена Януковичем»: «Це в першу чергу заслуга його особисто - він незламний, він був сильний. Це заслуга його родини, його дружини. Але це заслуга й кожного з вас, хто на цьому майдані. Те, що сьогодні Юра на свободі, те, що Юра з нами, – це його перемога і це перемога України».

Він подякував усім, хто долучився до мітингу й наголосив, що акції «Вставай, Україно!» по всій країні збирає десятки тисяч людей: «Це свідчення бажання українців до змін, до того, що в країну повинен прийти новий порядок, країна повинна оновитись і стати не на словах, а на ділі європейською державою».

Голова фракції «Батьківщина» наголосив, що опозиція має чіткий план дій, і три опозиційні фракції спільно внесли до парламенту десятки законів, які, зокрема, скасовують пенсійну реформу, що підвищила пенсійний вік і зменшила пенсії, медичну реформу, антиукраїнський мовний закон.

«Ми маємо чіткий план щодо змін в системі освіти. Нам потрібно, щоб наша молодь отримувала не просто диплом, а знання і роботу. Нам потрібно, щоб на роботу не просто ходили, а щоб на роботі платили гроші, на які можна прожити. Нам потрібно, щоб український підприємець знав, що податкова міліція – це не хабарники і хапуги, а люди, які за наші податки працюють на благо української держави. Нам потрібно, щоб наші батьки знали, що українська держава турбується про кожного, хто працював на нашу країну, і думає про нашу молодь».

«Основна сьогоднішня проблема не в тому, що у нас немає законів. Хіба в Україні і в Конституції не написано, що кожен має право на роботу, медичне обслуговування, житло? Але в український Конституції так само написано, що гарантом цього всього є президент України», - наголосив Яценюк.

Він наголосив, що опозиція вважає, що Янукович «не може носити високе звання глави української держави», і підкреслив, що опозиція вимагає відставки президента Януковича та проведення дострокових президентських виборів.

За його словами, опозиція також вимагає, щоб незаконні рішення, прийняті під час зібрання провладних депутатів на Банковій, не виконувалися: «Усі рішення, які приймав ГКЧПістський парламент, не повинні виконуватись на український території. І саме тому тут депутати обласних рад, які на позачергових сесіях обласних рад поставлять питання про невиконання незаконних рішень, автором яких є Янукович і його Партія регіонів».

Виступаючи на мітингу, народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко наголосив: «Ми сьогодні зібралися тут, бо ситуація в державі є критичною. І мова не лише про те, що Партія регіонів забрала в киян право обирати. Влада сьогодні по всій Україні розіслала вказівку виконавчим органам готувати референдум з метою узурпувати владу, запровадити диктатуру й занурити країну в час совка, а людей перетворити на безправне бидло».

«Єдине, чого боїться влада, – це масовий виступ українців. Нас намагаються залякати за допомогою «Беркуту», міліційного і судового пресингу, донецьких ставлеників на підприємствах. Це все тому, що вони бояться народу – вашого масового виступу, вашої боротьби». - сказав Іллєнко.

Він закликав громадян активніше проявляти свою громадянську позицію: «Усі, хто тут присутній, виводьте своїх друзів, своїх колег, адже наші депутати готові до боротьби і їм потрібна ваша допомога!

Якщо влада хоче проводити свій референдум, то у відповідь вона отримає революцію – і сніжками тут не обійдеться!»

«На сьогодні немає більшості в парламенті. Немає більшості і в опозиції. Як вийти з цього глухого кута? Цивілізована відповідь – дострокові вибори. І Президента, і парламенту. На підставі існуючих законів», - наголосив у виступі Віталій Кличко.

Лідер УДАРу зазначив, що влада тисне на українців, їхні права і їхній бізнес через суди та прокуратуру.

«На сьогодні мільйони українців не бачать світла в кінці тунелю. Мільйони українців не мають роботи. Мільйони українців шукають кращої долі за кордоном, тому що немає ніяких перспектив. 75% молодих людей мріють жити за кордоном. Про яке майбутнє ми можемо говорити? Я впевнений, що кожен з нас, хто прийшов сюди, хоче висловити свою громадянську позицію - не жити в країні, в якій ми залежні від однієї людини, а жити в демократичній країні, де є достойна заробітна плата, достойна робота і пенсія, високі стандарти життя. Ми всі хочемо впевнено дивитися в завтрашній день. Я переконаний, що кожного дня до нас буде приєднуватися все більше людей. Ми боремося не за гроші, не за привілеї і преференції, а за майбутнє України. І я впевнений, що в нашій боротьбі ми зможемо перемогти, але тільки разом», - підкреслив Кличко.

«Сьогоднішній день приніс нам гарні новини - наш друг Юрій Луценко на волі, і він приєднується до нас. Але жодна країна не може назватися демократичною, доки в ній є політичні в’язні. Наше завдання – щоби Юлія Тимошенко і інші політики, які ув’язнені за свої переконання, вийшли на волю. Щоб жодного політв’язня в Україні не залишилося», - наголосив лідер УДАРу.

Громадяни, які зібралися на мітинг опозиції одноголосно ухвалили резолюцію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.