Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко зможе брати участь у виборах, якщо...

За право людини 5547 переглядів

Опубліковано - 7.04.2013 22:05 | Всі новини | Версія для друку

Луценко зможе брати участь у виборах, якщо...
Луценко зможе брати участь у виборах, якщо...
В разі скасування вироку Юрію Луценку Європейським судом з прав людини він зможе балотуватися до парламенту.

Про це в коментарі "Українській правді" сказала його представник у Євросуді Валентина Теличенко.

"Якщо вирок буде скасований, то зможе", - сказала вона.

Вона також зауважила, що є високі шанси саме на скасування вироку.

"Для цього є 2 вагомі причини: у справі Луценка брав участь суддя, проти якого було кримінальне провадження. І, по-друге, в суді не було допитано половину свідків, а потім на їх показаннях було збудовано вирок", - наголосила адвокат.

Вона вказала, що після рішення Європейського суду з прав людини Луценко може наполягати на перегляді вироків щодо нього у Верховному Суді України та ухваленні виправдувального рішення.

За її словами, звільнення екс-міністра МВС Юрія Луценка є важливим сигналом для Європи, він повертається до політичного життя країни.

Таку думку висловила представник Луценка в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко в коментарі "Інтерфакс-Україна" в неділю.

"Це значить, що він судимий, але звільнений від відбування покарання. Хоч помилування і не знімає судимості, але тим не менше, дає можливість Луценку полікуватися, - повертає йому значну частину людських прав, він нарешті повертається до політичного життя України та навіть при бажанні може балотуватися в президенти", - сказала Теличенко.

За словами адвоката, незважаючи на прикрий осад, що залишився після незаконного рішення Касаційного суду, звільнення Луценка з-під варти "є дуже важливим сигналом про те, що Україна таки хоче виконувати вимоги Європи, спрямовані на виправлення проблем у сфері правосуддя та виборів".
"Таким чином, з’явилася надія, що в листопаді буде підписано угоду про асоціацію", - резюмувала Теличенко.

Також вона висловила думку, що оскільки серед вимог Євросоюзу є й питання звільнення з-під варти екс-прем’єра Юлії Тимошенко, то президент може звільнити і її.

"Я не бачу підстав не помилувати Тимошенко, оскільки вона засуджена не за насильницький злочин і у неї також проблеми зі здоров’ям", - додала адвокат.

Теличенко підкреслила: "Сьогодні для держави Україна надзвичайно важливим є виконати принаймні ті вимоги ЄС, які не вимагають тривалого часу і зусиль".

Разом з тим, нардеп від "УДАРу" Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook написала щодо звільнення Луценка: "Ура! Але мова повинна йти не про помилування, а про реабілітацію!!! Він ні в чому не винуватий, окрім того, що опонент Януковича".

У свою чергу нардеп від "Батьківщини" Володимир Ар’єв написав: "Чудова новина на Благовіщення! Юра Луценко скоро буде на свободі! Наступний етап - позов до Європейського суду з прав людини, де будемо доводити що звинувачення проти нього були безпідставні і вигадані".

Як повідомлялося раніше, у неділю Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

Прес-служба Державної пенітенціарної служби заявила, що цей указ було виконано в повному обсязі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.