Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Деградація. Тепер нардепи можуть ухвалювати закони на зборах хоч на пляжі

Влада 4428 переглядів

Опубліковано - 12.04.2013 19:15 | Всі новини | Версія для друку

Деградація. Тепер нардепи можуть ухвалювати закони на зборах хоч на пляжі
Деградація. Тепер нардепи можуть ухвалювати закони на зборах хоч на пляжі
Вищий адміністративний суд України визнав, що Верховна Рада, яка проводила засідання 4 квітня на вул. Банковій 6-8, була правосильною ухвалювати закони.

Про це повідомила прес-служба Вищого адміністративного суду України.

«Колегія суддів дійшла висновку, що проведення 4 квітня 2013 року десятого пленарного засідання Ради за адресою: вул. Банкова, 6-8, за наявності присутніх 244 народних депутатів України, відповідає вимогам законодавства України, що свідчить про те, що Верховна Рада України була правосильна реалізовувати конституційно визначені повноваження, зокрема приймати закони, які можуть бути подані на підпис голові Верховної Ради України і, у разі їхнього підписання, у подальшому подані на підпис Президенту України відповідно до вимог законодавства України», - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося раніше, 4 квітня фракції ПР і КПУ та частина нардепів-мажоритарників зібралися на збори у залі на Банковій 6-8. Збори «плавно» переросли у пленарне засідання де було ухвалено близько 20 законопроектів.

Опозиція наголошує, що зазначене зібрання не можна вважати пленарним засіданням парламенту, оскільки було порушено низку положень Регламенту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.