Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори у Києві блокуються, бо на Банковій готують «покращення»?

Влада Регіон: м.Київ 4735 переглядів

Опубліковано - 16.04.2013 15:24 | Всі новини | Версія для друку

Вибори у Києві блокуються, бо на Банковій готують «покращення»?
Вибори у Києві блокуються, бо на Банковій готують «покращення»?
Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов вважає, що Київ має якнайшвидше провести реформу місцевого самоврядування.

Про це Попов заявив на засіданні в КМДА, де презентувалась Концепція реформування місцевого самоврядування, що готується за дорученням Президента.

Попов озвучив пропозицію у найкоротші терміни створити робочу групу за участю депутатів Київради, представників Громадської ради при КМДА, а також адміністрації столиці, яка зможе працювати над пропозиціями від столиці щодо реформування місцевого самоврядування, виходячи з результатів громадського обговорення цього питання.

«У нас є унікальна можливість, оскільки є політична воля президента України, зібрати всі проблеми по темі і так виписати, щоб ми назавжди заклали собі дійсно ті права, які нам потрібні. Причому не для того, щоб сказати, що от вони є, а для того, щоб життєдіяльність забезпечити. І як на мою думку, нам треба обов’язково зробити робочу групу, щоб не було там політики, щоб сіли і виписали ту модель, ту концепцію управління в Києві, яка дійсно буде ефективною», – сказав Попов.

Також він наголосив на пропозиції щодо термінів проведення реформ в столиці України.

«Щоб ці реформи в Києві були, якщо не в 2013-му, то точно в І півріччі 2014 року в частині прийняття нової законодавчої бази і остаточного вирішення, як буде організована влада і як буде розвиватись місцеве самоврядування», – сказав голова КМДА.

Він нагадав про значні вилучення з бюджету Києва до Держбюджету на що, наразі, місцева влада не може впливати; на неможливість контролювати місцевими органами будівництв у столиці, а також на неможливість провести місцевий референдум з нагальних питань київської громади через прийняте нове законодавство.

За словами Попова,всі ці проблеми мають бути вирішені якнайшвидше, і для цього потрібні реформи.

Як повідомлялося раніше, 2 квітня Верховна Рада провалила голосування за вибори мера Києва і депутатів Київради. Проект постанови № 1030 про призначення дати виборів на 2 червня в другому читанні і в цілому підтримало лише 209 нардепів.

Раніше "регіонали" заявляли, що визначатися зі своєю позицією щодо голосування в цілому за постанову про вибори в Києві тільки після вердикту Конституційного суду.

В опозиції заявляють, що КС запропонує провести вибори мера Києва у серпні, а вибори Київради в інший час.

Верховна Рада 16 квітня планує розглянути проект постанови про проведення позачергових київських виборів

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заяви, що регіонали не голосуватимуть за цей проект.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.