Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія розміщує у Білорусі базу винищувачів

Імперія «Совок» 4514 переглядів

Опубліковано - 23.04.2013 17:10 | Всі новини | Версія для друку

Росія розміщує у Білорусі базу винищувачів
Росія розміщує у Білорусі базу винищувачів
Росія планує розмістити до 2015 року у Білорусі авіаполк винищувачів.

Як повідомила прес-служба Президента Білорусі, про це сьогодні на зустрічі з Олександром Лукашенком у Мінську заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

«Ми розпочинаємо розглядати план зі створення тут російської авіаційної бази з літаками-винищувачами. Сподіваємося, що у 2015 році тут вже з’явиться авіаційний полк», - сказав Шойгу.

За його словами, у 2013 році передбачається створити в Білорусі авіаційну комендатуру і поставити першу чергову ланку бойових винищувачів.

«Ми передбачаємо і надалі розглядати питання, необхідні для посилення обороноздатності наших білоруських колег і братів», - відзначив Шойгу.

Окрім цього, як відзначив очільник російського оборонного відомства, у 2014 році у рамках домовленостей президентів двох країн Росія поставить до Білорусі чотири дивізіони С-300.

«Білорусь і Росія реалізують спільну програму створення регіональної системи протиповітряної оборони, яка має бути надійною і ґрунтовною, захищати повітряний простір і кордони Союзної держави. Крім того, реалізується велика програма у сфері військово-технічної співпраці», - підкреслив Шойгу.

Під час зустрічі також обговорювалася підготовка до білорусько-російських стратегічних навчань збройних сил «Захід-2013».

За словами Лукашенка, навчання не спрямовані проти Заходу. «Якщо ми готуємо наші збройні сили, сили безпеки до оборони наших спільних інтересів, землі, то ми маємо проводити відповідні заходи, зокрема навчання», - відзначив Президент Білорусі.

Нагадаємо, що у середині січня колишній міністр оборони Польщі Ромуальд Шереметьєв заявив, що Білорусь і Росія готуються до війни з Польщею.

За його словами, про намір напасти на Польщу свідчать чергові військові навчання «Захід-2013». Міністр польського зовнішньополітичного відомства Радослав Сікорський також вважає, що ці навчання провокують Польщу.

«Ми дуже серйозно ставимося до цього. Останні спільні навчання Росії і Білорусі «Захід-2009» були саме провокаційними стосовно Польщі. Я тоді написав листа секретареві Організації Північноатлантичного договору, а НАТО мала дуже чітку позицію з цього питання. Польські війська також цього року візьмуть участь у навчаннях НАТО, які пройдуть в Польщі. Армія завжди готується до гіршого, тобто до війни», - сказав Сікорський.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.