Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки “покращення”. У Донецьку невиплата зарплати після рішення суду стало «фішкою нових українських»

Добробут Регіон: Донецька область 6985 переглядів

Опубліковано - 29.04.2013 10:24 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки “покращення”. У Донецьку невиплата зарплати після рішення суду стало «фішкою нових українських»
Хроніки “покращення”. У Донецьку невиплата зарплати після рішення суду стало «фішкою нових українських»
У Донецьку на сьогоднішній день 561 судове рішення про стягнення заборгованості по заробітній платі жителям міста залишаються невиконаними.

Про це заявила в своєму виступі на міжвідомчій нараді прокуратури перший заступник прокурора м. Донецька Юлія Куликова.

«Сьогодні проблемним є питання низького рівня реального виконання судових рішень, прийнятих по позовах і заявах прокурорів про стягнення заборгованості по заробітній платі громадянам. На даний час невиконаними залишаються 561 рішення на загальну суму 6,5 млн грн», - сказала Куликова.

Вона також підкреслила, що залишається сьогодні актуальним для Донецька питання погашення заборгованості по виплаті заробітної плати на підприємствах-банкрутах, яка склалася перед працівниками 24 підприємств на суму понад 34 млн грн.

За словами прокурора, тільки працівникам Авіакомпанії «Донбассаеро» заборговували 10,8 млн грн, ВАТ «Точмаш» - 7,4 млн грн, Тресту «Донбассшляхбуд» - 6,7 млн грн.

«Багато підприємств-банкрутів мають майно, проте тривалий час його реалізація не проводиться», - сказала Куликова і додала, що перевірки законності розпорядження майном підприємств-банкрутів з боку арбітражних керівників, повнота ухвалення ними заходів з погашення заборгованості по виплаті зарплати органами прокуратури і внутрішніх справ «практично не проводилися».

Прокурор пояснила, що велику проблему даної категорії становлять підприємства, які за наявності заборгованості не мають майна або воно не є ліквідним. При цьому контролюючі органи, що входять в комітет кредиторів, не ініціюють виключення даного майна з ліквідаційної маси, не реагують на бездіяльність ліквідаторів з його реалізації і своєчасному закриттю ліквідаційного балансу.

Серед таких підприємства банкрути «Росукройл», «Експометал», «Донецькавтотранс», «Донецькліскомунгосп» та інші.

Куликова нагадала, що в цілому на сьогоднішній день заборгованість по заробітній платі мають 72 підприємства міста на загальну суму 63,6 мл. грн, з них - 69 підприємств, піднаглядних органам прокуратури, на загальну суму 48 млн грн.

Від «Аратти»: на наш хлопський розум, виправдання чиновниці виглядають , м’яко кажучи, наївно.

Згідно з чинним законодавством невиплата зарплатні є кримінальним злочином. От нам цікаво, де ж були «правоохоронні» органи? На околоземній орбіті?

Згідно з чинним законодавством невиконання рішення суду є кримінальним злочином. І що? Чому чиновники, які з такою легкістю застосовують виконавче провадження проти громадянина, наприклад, за несплату комірного чи ще за якісь борги, абсолютно безсилі зробити те ж саме, захищаючи право громадянина на оплату його праці?

Чи «біомаса» має одне право - голосувати за Партію регіонів, якій належить абсолютна влада у Донецьку?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.