Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” блефує газопроводом, проти будівництва якого виступає Польща

Газоват 5782 перегляди

Опубліковано - 15.05.2013 11:31 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” блефує газопроводом, проти будівництва якого виступає Польща
“Газпром” блефує газопроводом, проти будівництва якого виступає Польща
Керівник російської газової монополії Газпрому Олексій Міллер повідомив, що газопровід Ямал-Європа-2 в обхід України може бути побудовано в “дуже-дуже” короткі терміни, оскільки не вимагає великих витрат, заявив він у Вітебську.

"Ми добре знаємо, що магістральний газопровід Ямал-Європа-1, ті потужності, які створені на території Білорусі та Польщі, вони були свого часу створені і побудовані з інфраструктурним доробком для будівництва другої нитки - Ямал-Європа-2. І те, що проект може бути реалізований в дуже-дуже короткі терміни, є ще однією перевагою проекту Ямал-Європа-2", - наголосив топ-менеджер газового гіганта.

Він зазначив, що Ямал-Європа-2 дійсно дуже важливий для таких держав, як Польща, Словаччина, Угорщина, оскільки реалізація цього проекту, без сумніву, підвищить надійність і стабільність поставок газу в ці країни.

За словами Міллера, цей проект відрізняється від інших низкою істотних переваг.

"У першу чергу, я хотів би відзначити те, що проект не вимагає високих капітальних витрат, це недорогий проект. Друге, це проект, який є високоефективним. У нас на сьогоднішній день є попередні техніко-економічні оцінки цього проекту", - зазначив керівник Газпрому.

Він наголосив, що відповідно до меморандуму, який було укладено нещодавно з польськими колегами у Санкт-Петербурзі, спровокувавши скандал у Варшаві, розпочата робота з розробки техніко-економічного обґрунтування Ямал-Європа-2, яке закінчать до кінця поточного року.

Як повідомлялося раніше, Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що його країна зазнала виключно іміджевих втрат через підписання меморандуму за проектом Ямал-2.

Нагадаємо, раніше польський прем’єр Дональд Туск відправив у відставку керівника Держказначейства Миколу Будзановського і закликав до кадрових змін в газовій монополії країни PGNiG після того, як Росія заявила про плани будівництва через Польщу трубопроводу в обхід України.

Підписання меморандуму за проектом Ямал-2 викликало великий резонанс у Польщі, який призвів до відставки міністра державного майна у зв’язку з недостатнім контролем над державними компаніями. Меморандум, який де-факто є лише декларацією про намір провести техніко-економічне обґрунтування проекту, підписали Газпром та польсько-російська компанія EuroPol Gas, якою наполовину володіє російський газовий монополіст і польська державна PGNIG.

У цей же день міністр держказначейства РП, що відповідає за ПЕК країни, Микола Будзановський і голова правління PGNiG Гражина Петровська-Олива заявили, що польська сторона не погоджувалася на будівництво газопроводу, а в Росії перебільшили значення цього документа.

Росія пропонує польській владі побудувати газопровід з білоруського Кобрина до словацького міста Великі Капушани, за яким хоче транспортувати додатково до Польщі, Словаччини та Угорщини 15 млрд кубометрів газу. Глава польського уряду Дональд Туск і Коморовський, коментуючи цю ініціативу, заявили, що не братимуть участі у політичних проектах Газпрому, які загрожують інтересам України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.