Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росію прирівняли до КНДР. За станом прав і свобод людини

Світ навколо нас 6903 перегляди

Опубліковано - 1.02.2007 16:17 | Всі новини | Версія для друку

Росію прирівняли до КНДР. За станом прав і свобод людини
Росію прирівняли до КНДР. За станом прав і свобод людини
Вчора незалежна правозахисна організація “Freedom House” опублікувала свою щорічну доповідь “Про стан свободи в світі”, в якому різко знизила “рейтинг свободи” Росії. Представники російської влади не погодилися з думкою правозахисників, що знизили рейтинг свобод Росії до рівня Куби, Анголи і Північної Кореї.

Проте правозахисники вважають, що тенденція до утиску політичних і цивільних прав в Росії вказана вірно.

У департаменті інформації і преси МІДа РФ говорять, що "абсурдність оцінок “Freedom House” не залишає місця для коментарів".

"Ставити Росію на один рівень з Північною Кореєю, по-перше, смішно, а по-друге, просто не професійно, - заявив голова Ради при Президентові Росії з сприяння розвитку інститутів цивільного суспільства і правам людини Ела Памфілова в інтерв'ю "Інтерфаксу". - В Росії ніколи не було добре з правами людини, проблем дуже багато, і ми домагатимемося їхнього рішення, виходячи з реальної ситуації, а не з кон'юнктурних і таких, що не мають ніякого відношення до прав людини, недобросовісних або некомпетентних повчань".

У справедливості оцінок “Freedom House” засумнівався голова комітету Ради федерації по міжнародних справах Михайло Маргелов.

"Так, ми далекі від ідеалу. Але ця оцінка поставлена тільки однією правозахисною організацією, тоді як Росія є повноправним членом Ради Європи - головного правозахисного співтовариства континенту. І я б вважав за краще орієнтуватися на консолідовану думку ради: по рівню свободи ми не лідери, але далеко і не аутсайдери", - наводить слова Маргелова газета "Комерсант".

"Те, що ми потрапили на одну сходинку з Північною Кореєю, звичайно, не справедливо. У нас, все-таки, таких порядків, як в КНДР, немає, і, сподіваюся, ніколи не буде. Але тенденцію до погіршення ситуації з правами і свободами людини в Росії організація “Freedom House” уловила вірно", - сказала голова Московської групи Гельсінкі Людмила Алексєєва в інтерв'ю “BBCRussian.ru”.

У одній строчці з Північною Кореєю

В середу незалежна правозахисна організація “Freedom House” опублікувала свою щорічну доповідь "Про стан свободи в світі", в якому різко знизила "рейтинг свободи" Росії.

Вперше Росія отримала мінімально можливий бал за семибальною шкалою за рівень цивільних свобод і потрапила на один щабель з Анголою, Габоном, Пакистаном, КНДР і узбекистаном. У 2005 році Росія стояла на п'ятому рівні цивільних свобод.

По рівню політичних свобод Росію віднесли до передостанньої, шостої категорії. "Шестірку" в цій графі рейтингу також отримали Куба, Лівія і Північна Корея.

Як відзначають правозахисники “Freedom House”, менш вільним в порівнянні з минулим роком став виборчий процес, посилилася корупція. У доповіді також сказано, що в Росії продовжується "маргіналізація незалежних ЗМІ". У коментарях указується також на зростання в Росії ксенофобії. Особливо відзначено і зростанні числа нападів на журналістів, зокрема - про нерозкрите вбивство оглядача "Нової газети" Ганни Політковської.

"Авторитарний режим в Росії може стати прикладом для інших держав пострадянського простору", - сказано в доповіді.

У причинах деградації демократії в Росії “Freedom House” вказує, у тому числі, і високі ціни на нафту, які не сприяють проведенню Росією важливих системних реформ.

Минулого року Росія двічі піддавалася критиці авторитетної правозахисної організації “Amnesty International” - за "зростання націоналізму" і за "тяжке положення населення Чечні". У свою чергу, "Репортери без кордонів" помістили Росію на 158-е місце з 168 країн.

Від “Аратти”: ми не маємо сумнівів у авторитетності такої правозахисної організації, як Freedom House”, як і зрозуміла нам реакція кремлівських чиновників. Приблизно так само реагували на міжнародні оцінки совітські компартійні керманичі та їхні маріонетки.

Проте в нас виникає питання до перших осіб Європейських держав: чи не відчувають вони дискомфорту, роздаючі компліменти Путіну? Ми не розуміємо й керівників держав G7, які не припиняють декларувати свою принципову прихильність до ідеалів демократії. Чи не свідчить наявність Росії у G8 про їхнє блюзнірство перед власними виборцями?

Не менш дивним для нас видається й захоплення певної частини населення російським режимом. невже не зрозуміло, що московський вектор - це прямий шлях до реставрації комунізму, Голодоморів, ГУЛАГів?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.