Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Кабмін має намір скасувати пільговий проїзд у транспорті для інвалідів і пенсіонерів

Добробут 6585 переглядів

Опубліковано - 16.05.2013 12:37 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Кабмін має намір скасувати пільговий проїзд у транспорті для інвалідів і пенсіонерів
Україна для людей. Кабмін має намір скасувати пільговий проїзд у транспорті для інвалідів і пенсіонерів
У найближчі два тижні Кабмін може зробити перший крок до скасування пільг на безкоштовний проїзд у транспорті для пенсіонерів, ветеранів, інвалідів, чиновників, депутатів та працівників правоохоронних і силових структур.

Їх мають замінити адресною допомогою - щомісяця людям будуть видавати певну суму грошей, яка покликана покрити витрати. Компенсацію отримають малозабезпечені, ветерани, інваліди і пенсіонери.

Заковика в тому, чи буде вистачати грошей на компенсації і наскільки вчасно вони будуть приходити. Затвердити зміни повинна Верховна Рада.

Реалізацію концепції, найімовірніше, відкладуть до кінця 2014 року. "Спочатку потрібно створити єдиний реєстр пільговиків. На це Світовий банк вже виділяв Україні 100 млн євро, і база існує. Але на її модернізацію і запуск необхідно ще 50 млн грн. В пілотному варіанті до кінця року реєстр запрацює у Вінницькій області. А до кінця наступного - по всій Україні", - розповіла міністр соцполітики Наталія Королевська, пише Сегодня.

Приблизну суму компенсації на одну людину в Кабміні поки не прораховували. "Кожен регіон називає свою суму. Я вважаю, потрібен єдиний держстандарт. А перед цим концепцію повинні обговорити з людьми", - додала вона.

Витрати на створення єдиного реєстру - це не все, на що доведеться витратитися. За попередніми прогнозами, потрібні мільйони гривень на фінансування такої адресної допомоги малозабезпеченим. Для цього Рада має змінити бюджет.

"Після запровадження реформи ми не тільки заощадимо, але і позбудемося заборгованості перед перевізниками", - вважає регіонал Олександр Стоян. Тільки за минулий рік Київ заборгував метрополітену 59,3 млн грн, а "Київпастрансу" - більше 30 млн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.