Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Екс-прем’єр Масол вважає, що Янукович причетний до вбивства Щербаня

Політика 5795 переглядів

Опубліковано - 16.05.2013 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Екс-прем’єр Масол вважає, що Янукович причетний до вбивства Щербаня
Екс-прем’єр Масол вважає, що Янукович причетний до вбивства Щербаня
Журналіст Аліна Стрижак опублікувала у Facebook частину інтерв’ю з екс-прем’єр-міністром України Віталієм Масолом, яка не увійшла в статтю, надруковану в журналі Країна.

Зокрема, журналістка згадала про опозицію, обговорюючи поточну політичну ситуацію в Україні. "Яка опозиція? Прибрали ж Кушнарьова. Якби не прибрали, він був би Президентом. Кірпу вбили. Кравченка. Гетьмана", - парирував Масол.

"Вадим, до речі, моїм сусідом по Кончі був. Вбив його Ющенко. Дружина Гетьмана на похороні кричала: "Це ти його вбив!". А Ющенко, як завжди, робив вигляд, що нічого не помітив. А вони дружили. Гроші не поділили. Банк Україна розвалили, а там же був не один мільярд. У офшорі сто мільйонів було. Гроші, які гастарбайтерам давали, всі через (банк - ред.) Україну йшли", - цитує Стрижак Масола у своєму Facebook.

Журналіст відповіла, що гроші гастарбайтерів йшли через Градобанк Жердицького. "Але це були друзі Ющенка. Я-то їх знаю. Ходив до цих хлопців в Нафтогаз, коли вони не платили гроші одній фірмі. І все, і їхнього заступника посадили. Рік вже сидить. І два роки в Німеччині відсидів. Тому Гетьмана вбив Ющенко. Але ніхто цього не скаже, тому що його застрелять на наступний день", - заявив Масол.

Стрижак також оприлюднила деякі роздуми Масола у справі Щербаня. "Я, наприклад, вважаю, що Щербаня вбив Янукович. Прибрав зі свого шляху. Це ж Донецьк. Я Щербаня знав. Він приходив до мене, коли я був прем’єром. Попросився бути моїм позаштатним радником. Я йому навіть пропуск видав. Він мені подобався своїми здоровими міркуваннями. І тут Щербаня вбивають. Директор шахти Ампілов, якому я три будинки побудував, розповів, як цю справу зробили", - повідомив екс-прем’єр.

Водночас до статті, яка вийшла в журналі Країна, потрапили цитати про екс-прем’єра Юлію Тимошенко. Відповідаючи на запитання, що він думає про газові угоди: "Їх всіх треба судити за цією статтею". "Якби всі сиділи, тоді було б заслужено", - додав Масол, відповідаючи на запитання, чи заслужено відправили до в’язниці Тимошенко.

Журналістка також запитала у колишнього політика, за яких умов в Україні все налагодиться. "Коли до влади не будуть приходити Януковичі, Кучми і Ющенки. Коли Кучма хотів призначити Януковича прем’єром, я був присутній при цій розмові в Кончі. І Кучмі казав: "Не призначай". Це ж кримінальник, з нами ніхто спілкуватися не буде", - заявив Масол.

Він також дав оцінку деяким лідерам опозиції. "Думав, може Кличко. Але - ні. У нього немає промислового мислення. УДАР кулаком не вирішить проблем економіки. У Тягнибока є частина здорових думок. Але він трохи не доріс, в ньому хлоп’яцтво грає: пам’ятник побити, написати на стіні гасло проти Сталіна. Він не зрозумів, за рахунок чого переміг на виборах. Голосували не за нього, а проти Януковича. Якби у нього було рівне ставлення до людей, незалежно від їхньої національності і мови, він би мав шанси стати президентом. Але ставлення свого не змінить", - зазначив екс-прем’єр України.

"За Януковича люди голосувати теж не будуть. Але і владу добровільно він не віддасть. Якщо це і відбудеться, то дуже нескоро. Для цього потрібна зброя", - додав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.