Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єдиним незалежним соціологам Росії «шиють» політику

Імперія «Совок» 4646 переглядів

Опубліковано - 20.05.2013 18:36 | Всі новини | Версія для друку

Єдиним незалежним соціологам Росії «шиють» політику
Єдиним незалежним соціологам Росії «шиють» політику
Єдина в Росії незалежна соціологічна організація, «Левада-Центр», заявила сьогодні, що може бути практично змушена припинити діяльність через звинувачення влади, що ця діяльність політична.

Як заявив директор Аналітичного центру Юрія Левади Лев Гудков, заява прокуратури, що його діяльність політична, ставить організацію перед загрозою санкцій у зв’язку з «законом про іноземних агентів».

Як мовиться в заяві Гудкова, цей закон про некомерційні організації, схвалений у Росії минулого року, підриває співпрацю з партнерами і замовниками його центру і порушує свободу наукової діяльності і свободу розповсюдження інформації про результати дослідження.

На думку однієї з міжрайонних прокуратур Москви, яка надіслала до «Левада-Центру» листа про це, публікація даних соціологічних досліджень про рейтинги політичних сил чи керівників країни є політичною діяльністю, бо «формує громадську думку про політику уряду Росії». Соціологи наголошують, що результати досліджень не формують, а відображають громадську думку, сформовану на певний момент.

«Левада-Центр» оприлюднював, серед інших, дослідження про дедалі менші рівні схвалення діяльності Президента Росії Володимира Путіна.

Лев Гудков уже заявляв, що його організація, яка бере участь у міжнародних проектах і справді отримує іноземні ґранти, не збирається реєструватися як іноземний агент.

За ухваленими в Росії змінами до законів про громадські об’єднання і про некомерційні організації, неурядові організації, що отримують фінансування з-за кордону і беруть участь у політичній діяльності в Росії, визнаються іноземними агентами.

Такі організації зобов’язані подати заяву про їхню реєстрацію у спеціальному реєстрі іноземних агентів, а відтак подавати додаткові звіти частіше й детальніше, ніж інші організації. Вони також зобов’язані зазначати на всіх своїх матеріалах, що їх виготовив іноземний агент. Під політичну за цим законом потрапляє дуже широкий спектр діяльності, зокрема, правозахисна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.