Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


А як у них? Боротьба з корупцією у Чехії

Світ навколо нас 4340 переглядів

Опубліковано - 13.06.2013 21:21 | Всі новини | Версія для друку

Майбутня кар’єра чеського прем’єра Петра Нечаса під питанням
Майбутня кар’єра чеського прем’єра Петра Нечаса під питанням
Чеська поліція під час безпрецедентної антикорупційної операції затримала помічницю прем’єр-міністра Петра Нечаса та кількох інших високопосадовців.

Як повідомляє кореспондент ВВС в Празі Роб Кемерон, рейди поліції кабінетами високопосадових урядовців та офісами бізнесменів, які тривають вже два дні, не мають аналогів у сучасній історії Чехії. Участь у них беруть близько 400 поліцейських, серед яких багато членів елітного підрозділу з боротьби з організованою злочинністю.

Обшуки проходили, зокрема, в кабінетах в центральному апараті уряду, в міністерстві оборони та в приміщеннях міської влади Праги.

За даними чеської поліції, серед затриманих - голова апарату, найближча соратниця та радниця прем’єр-міністра Петра Нечаса Яна Надьова, один колишній міністр, колишній голова військової розвідки та інші політики та посадовці.

За словами кореспондента ВВС, рейди поліції пов’язують із розслідуваннями корупційних зв’язків між бізнесменами та чиновниками, а також розслідування державних - або ж празьких міських - замовлень та підрядів.

У цьому зв’язку чеська преса називає імена двох бізнесменів-лобістів, в яких також пройшли обшуки.

Прем’єр ще не йде

Сам Петр Нечас на терміново скликаній у четвер прес-конференції заявив, що поки що не збирається у відставку через нинішні події.

"Я впевнений, що особисто я не робив нічого нечесного, і що мої колеги також нічого нечесного не робили", - сказав прем’єр-міністр.

Президент Чехії Мілош Земан оголосив, що обговорить цю ситуацію із Нечасом, керівником поліції країни та лідером опозиційної Соціал-демократичної партії Богуславом Соботкою у п’ятницю.

У п’ятницю вранці, за попередніми даними, Петр Нечас виступить у парламенті.

"Коментатори сходяться на думці, що все це може стати останнім ударом для і без того нестабільного уряду Нечаса", - повідомляє кореспондент ВВС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.