Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У перший день нової сесії БЮТ перемогла

Влада 6178 переглядів

Опубліковано - 6.02.2007 15:23 | Всі новини | Версія для друку

У перший день нової сесії БЮТ перемогла
У перший день нової сесії БЮТ перемогла
На вимогу фракції БЮТ парламент заслухав звіт уряду щодо переговорів із Росією про долю ГТС України та 430 голосами прийняв Закон про заборону у будь-якій формі відчуження майна НАК “Натогаз України”.

Цю домовленність було досягнуто на погоджувальній раді голів парламентських фракцій.

У порядок денний пленарного засідання Верховної Ради було включено два питання: звіт уряду про переговори із Росією щодо передачі у спільне управління ГТС України та законопроект про заборону відчуження майна НАК “Нафтогаз України”.

Замість прем'єра, який відбув на переговори із делегацією ЄС, перед парламентом звітував віце-прем'єр Андрій Клюєв.

За його словами, домовленність про передачу у спільне управління ГТС України Росії було досягнуто на зустрічі Президентів Ющенка і Путіна, про що уряду було надано відповідне доручення.

Як зазначив Клюєв, всі подальші кроки уряду були спрямовані на виконання цього доручення.

Разом із тим, відповідаючи на запитання народних депутатів, Клюєв публічно спростував заяви прем'єра Януковича та першого віце-прем'єра Азарова про існування плану передачі ГТС України у спільне керування Росії. “Що стосується підприємств паливно-енергетичного комплексу, я, як віце-прем'єр, відповідаю за їхню роботу, ніяких планів щодо передачі в спільне управління ГТС України ні Росії, ні Євросоюзу, ні Білорусі на цей час в уряді немає”, - сказав віце-прем'єр з ПЕК.

Верховна Рада також проголосувала за включення до порядку денного законопроекту від БЮТ про заборону будь-яких маніпуляцій із газо-транспортними системами України.

За відповідне рішення проголосували 408 депутатів.

Верховна Рада ухвалила зміни в закон про "Про трубопровідний транспорт", який забороняє будь-які маніпуляції з газо-транспортною системою.

Закон тепер передбачає, що реорганізація (злиття, приєднання, створення спільних підприємств, поділ, виділення, перетворення з передачею майна або іншим способом передбаченим законодавством), відчуження, передача з балансу на баланс, в концесію, оренду, лізинг, заставу, приватизація, здійснення інших правочинів щодо власності державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, НАК "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих ним підприємств, газосховищ, а також передача до статутного фонду інших компаній акцій таких підприємств забороняється.

"Державні підприємства магістрального трубопровідного транспорту, НАК "Нафтогаз України" не можуть бути проголошені банкрутом та ліквідовані за законодавством про банкрутство", - сказано в проголосованому законі.

“За” цей закон, внесений фракцією БЮТ проголосувало 430 народних депутатів із 436 присутніх на засіданні.

Також до плану роботи парламенту на 6-9 лютого було включено проекти законів про нову систему встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та підвищення рівня мінімального прожиткового мінімуму та зарплат.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.