Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глава МІДу ФРН нагадав Януковичу про хвору Тимошенко

Політика 5078 переглядів

Опубліковано - 21.06.2013 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Глава МІДу ФРН нагадав Януковичу про хвору Тимошенко
Глава МІДу ФРН нагадав Януковичу про хвору Тимошенко
Міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини Гідо Вестервелле заявив Президенту України Віктору Януковичу про готовність Німеччини прийняти на лікування екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.

Про це міністр сказав під час підходу до преси після зустрічі з Президентом України.

Водночас Вестервелле відмовився повідомити, що саме відповів йому Президент України, порадивши звернутись з цим питанням до української сторони.

“Я сьогодні мав зустрічі з представниками опозиції, і з перших вуст почув інформацію про політичну ситуацію в країні. Я також це сказав відверто і Президенту, що ми уважно спостерігаємо за ситуацією з Тимошенко. Я також підкреслив, що німецькі пропозиції щодо медичного обслуговування і лікування її в Німеччині залишаються в силі”, - сказав глава МЗС Німеччини.

За словами Вестервелле, він також сказав Президенту України, що Німеччина і надалі працюватиме над вирішенням цього питання. “Звичайно, час покаже, яке рішення буде знайдено, але важливо, щоб ця робота продовжувалась”, - сказав Вестервелле.

Він зауважив, що ситуація нелегка, але Німеччина готова зробити конструктивний внесок у справу, щоб знайти позитивне рішення. Відповідаючи на запитання, скільки часу має Україна, аби визначитись щодо Тимошенко, щоб Німеччина та інші країни Європейського Союзу підписали з Україною Угоду про асоціацію, міністр знову повторив, що сторони зараз перебувають у процесі переговорів.

“Звичайно, підписання угоди відомо коли відбудеться — це листопад, і це створює відповідні часові рамки. Ми вважаємо, що між Європою і Україною, між Німеччиною та Україною ще багато чого треба зробити, але потрібно діяти якраз у межах цих часових рамок”, - сказав Вестервелле.

Він повторив, що для підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна має вирішити три блоки питань. Перший блок стосується реформування законодавства у сфері юстиції, другий — зміни виборчого законодавства і третій блок — це унеможливлення проявів вибіркового правосуддя.

Як повідомлялося раніше, 28 квітня 2012 року Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Міністерство закордонних справ Німеччини веде переговори з владою України про перевезення Тимошенко на лікування до берлінської клініки «Шаріте».

Довідка. Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії у Харкові.

У травні 2012 року екс-прем’єр була госпіталізована до ЦКЛ «Укрзалізниці» через захворювання хребта.

Процесом реабілітації керують фахівці берлінської клініки «Шаріте», які періодично приїжджають до Харкова, щоб провести обстеження пацієнтки й надати рекомендації щодо продовження її реабілітації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.