Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії хочуть карати за критику Червоної армії

Імперія «Совок» 4446 переглядів

Опубліковано - 24.06.2013 22:57 | Всі новини | Версія для друку

У Росії хочуть карати за критику Червоної армії
У Росії хочуть карати за критику Червоної армії
У Кримінальному кодексі Росії може з’явитися стаття, що передбачає покарання за критику діяльності військ антигітлерівської коаліції.

Законопроект з такою ініціативою внесла у Держдуму голова комітету з безпеки Ірина Ярова («Єдіная Росія»).

Законопроект спрямований на боротьбу з посяганнями на історичну пам’ять щодо подій, які мали місце в період Другої світової війни, повідомляє газета "Ведомости".

Він передбачає покарання для тих, хто заперечує нюрнберзький вирок, діяльність армій антигітлерівської коаліції "за підтримання міжнародного миру і безпеки", поширює "завідомо неправдиві відомості щодо цієї діяльності, звинувачуючи у скоєнні військових злочинів, в тому числі зі штучним створенням доказів звинувачення".

Порушникам загрожують штрафи до 300 тис. рублів або до трьох років ув’язнення; при використанні службового становища або ЗМІ штраф зросте до 500 тис. рублів, а термін ув’язнення - до п’яти років.

Одним з приводів для появи проекту став скандал навколо публікації відомого політика, директора з гуманітарних проектів "Роснано" Леоніда Гозмана, в якій він порівняв радянську військову контррозвідку СМЕРШ з нацистськими підрозділами СС.

Як випливає з офіційного відгуку Верховного суду РФ на законопроект, суд його підтримує. У свою чергу Гозман заявив, що ініціатива депутатів забороняє шукати істину і знищить історичні дослідження. Він збирається порушити закон відразу після його прийняття.

Думку Гозмана поділяють і деякі експерти. За їхніми словами, формулювання, запропоновані в законі, занадто розпливчасті і дозволяють карати за критичні оцінки навіть таких дій учасників антигітлерівської коаліції як, наприклад, бомбардування Дрездена або Хіросіми.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.