Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна і ЄС можуть підписати нову угоду. Але європейці тримають дистанцію

Політика 6392 перегляди

Опубліковано - 6.02.2007 19:24 | Всі новини | Версія для друку

Україна і ЄС можуть підписати нову угоду. Але європейці тримають дистанцію
Україна і ЄС можуть підписати нову угоду. Але європейці тримають дистанцію
Сьогодні в Києві відбулося чергове засідання Україна-Трійка ЄС., в якому взяв участь Глава держави. Євроочільники також зустрілися із прем'єром.

Україна високо оцінює розвиток відносин з Євросоюзом та вітає початок переговорного процесу щодо укладення нового базового договору на заміну існуючій Угоді про партнерство та співробітництво, наголосив на початку зустрічі Глава Української держави, повідомляє прес-служба.

“Темпи співпраці, взаємин (між Україною та ЄС) мають надзвичайно високу динаміку, і та прекрасна місія, з якою приїхала делегація ЄС на рівні міністрів закордонних справ, на наш погляд, буде якраз продовженням цієї співпраці”, – сказав він.

Ключовим питанням зустрічі Президента України Віктора Ющенка з учасниками чергового засідання Україна – Трійка ЄС на рівні міністрів закордонних справ було започаткування переговорного процесу щодо укладення нової угоди між Україною та Європейським Союзом.

“Обидві сторони заявили про готовність започаткувати переговорний процес, і вже на початку березня цього року відбудеться перший раунд переговорів”, – повідомив за підсумками робочої зустрічі Віктора Ющенка з учасниками засідання на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Чалий.

“Ми очікуємо, що при нормальному переговорному процесі і при тому, що Україна вступить до СОТ у середині цього року, переговорний процес може бути завершеним до початку наступного року”, – вважає Олександр Чалий.

“Наша позиція на цій стадії переговорного процесу є політична асоціація з Європейським Союзом, посилена співпраця у галузі безпеки та оборони. Політична асоціація й економічна інтеграція – суть української позиції, з якою ми виходимо на переговори”, – зазначив О. Чалий.
Представники Трійки ЄС відзначають, що сьогодні під час переговорів з Україною відчували напруженість.

Про це на підсумковій прес-конференції заявив федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штенмайер. "Процес реформування дається нелегко і українському населенню і самій державі. І в процесі реформування має місце деяка напруженість у відносинах. Це напруженість, яку ми, можливо, відчули в ході сьогоднішнього перебування і організації наших переговорів", - заявив Ф.-В.Штенмайер.

Він також відзначив, що "зовсім не просто починати переговори з підготовки підписання нової угоди з Україною з одним міністром і продовжувати їх, або завершувати, з іншим новим міністром закордонних справ".

Проте, він відзначив, що все одно в ході різних зустрічей як з Президентом, прем'єр-міністром і поряд інших міністрів України представники Трійки ЄС "відчули бажання і волю України послідовно і стабільно продовжувати просуватися по шляху політичної і економічної реформи".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.