Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні тривають акції на підтримку мешканців Врадіївки

За право людини 5835 переглядів

Опубліковано - 9.07.2013 22:32 | Всі новини | Версія для друку

В Україні тривають акції на підтримку мешканців Врадіївки
В Україні тривають акції на підтримку мешканців Врадіївки
У Житомирі, Кіровограді, Чернігові, Львові, Полтаві та Тернополі у вівторок відбулися мітинги солідарності з мешканцями Врадіївки.

Хоча всі протести об’єднувала резонансна тема насильства з боку співробітників міліції, однак вимоги та гасла демонстрантів у різних містах лунали по-різному.

Так, у Полтаві представники громадськості і політичних партій провели мітинг на підтримку мешканців Врадіївки із вимогою відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Учасники акції тримали в руках плакати "Геть мєнтовський бєспрєдєл!", "Врадіївка повстала, повстане і Полтавщина" тощо. Оратори наголошували, що вони - проти "свавілля міліції, продажних судів і прокуратури і хочуть добитися, щоб в державі, нарешті, почалися зміни, адже так далі жити не можна".

Натомість у Львові близько 100 учасників акції вимагали переатестації всіх працівників міліції.

Окрім політичної символіки, мітингувальники тримали плакати з написами: "Покращення" від Захарченка: вбивства, зґвалтування, свавілля", "Свавільній владі – відсіч громади!", "Врадіївка повстала – повстане Львівщина!", "Воля нації проти сваволі режиму!", "Зупиніть свавілля - припиніть війну!", "Свавільникам з влади не буде пощади!".

Тим часом, у Житомирі демонстранти вимагали відставки чинного президента Віктора Януковича та глави МВС Захарченка. Учасники акції тримали плакати: "Свавільній владі - відсіч громади!", "Зупиніть свавілля - припиніть війну!", "Воля нації - проти свавілля режиму Януковича!" тощо.

Оратори наголошували, що "Житомир виступає проти злочинів, скоєних міліцією, проти її свавілля, а також продажності правоохоронних органів різних рівнів".

У Тернополі ж під час мітингу наголошували на необхідності активних протестних дій у разі сваволі з боку силовиків чи можновладців.

"Ця влада розуміє тільки силу. І коли нас вийде тисячі, то нас не будуть арештовувати. А так нас уже ґвалтують. Це бандити, і ми боремося з цими нелюдами у погонах, які знищують все людське. Під їхніми ногами має горіти земля", – заявив під час виступу голова обласної організації ВО "Свобода".

Учасники акції в Чернігові вимагали публічного офіційного засудження головою Чернігівської ОДА Володимиром Хоменком злочину, що стався у Врадіївці; відкриття "гарячої телефонної лінії" для постраждалих від міліцейського свавілля; проведення атестації працівників міліції тощо.

У Кіровограді організатори протесту зібрали 130 підписів під зверненням до начальника УМВС у Кіровоградській області покласти край свавіллю міліції, та передали його в обласне управління внутрішніх справ. Там заяву прийняли та зареєстрували. Після цього пікетувальники вирушили у напрямку Олександрівки, а далі рухатимуться до Києва.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Після штурму врадїївського управління міліції місцевими жителями, Дрижака також затримали.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.