Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під Києвом випробували новий вітчизняний ракетний комплекс

Захист держави 5732 перегляди

Опубліковано - 25.07.2013 12:18 | Всі новини | Версія для друку

Під Києвом випробували новий вітчизняний ракетний комплекс
Під Києвом випробували новий вітчизняний ракетний комплекс
На полігоні під Києвом пройшли випробування нової вітчизняної розробки – протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) «Корсар»

На думку розробників, ПТРК «Корсар» перевершує комплекси провідних світових виробників, пише «Сегодня».

«Він призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні – танків, БТРів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей – дотів, вертольотів, безпілотників», – коментує присутній на випробуваннях розробник комплексу - генконструктор профільного КБ «Луч» Олег Коростельов.

Дальність стрільби нового ПТРК – до 2,5 км, тобто вдвічі більше, ніж у гранатомета РПГ, причому ракета, що летить по лазерному променю, керована.

«Корсар» – комплекс нового покоління, і його повна розробка буде завершена вже цього року, – сказав Сергій Громов, генеральний директор держконцерну «Укроборонпром», куди структурно входить і КБ «Луч». – Ми будемо першими, хто запропонує ринку готовий комплекс такого рівня. Поки аналогів у «Корсара» немає, хоча відповідні розробки за кордоном ведуться. За низкою параметрів він перевершує комплекси провідних світових виробників».

Маса української ракети в контейнері – 13,5 кг, що на 2,5 кг менше за ту, що випускається в США. Температурний діапазон застосування від -40 до +60 ° C. Американські ж та ізраїльські комплекси не розраховані на роботу нижче -20 ° C. Наш «Корсар» легкий – ракета вистрілюється з плеча, її потужності достатньо для знищення практично всіх наявних видів бронетехніки, а керованість забезпечує до 100% ураження цілі.

Вартість «Корсара», як повідомили військові експерти, втричі нижча, ніж у зарубіжних конкурентів – близько $130 тисяч, а ракети – вчетверо ($20 тис.).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.