Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Русскій мір” обіцяє українцям замість світлого майбутнього сумнівне минуле

Імперія «Совок» 4624 перегляди

Опубліковано - 31.07.2013 15:43 | Всі новини | Версія для друку

“Русскій мір” обіцяє українцям замість світлого майбутнього сумнівне минуле
“Русскій мір” обіцяє українцям замість світлого майбутнього сумнівне минуле
Спроби російської влади забезпечити власну політику ідеологічними інструментами наштовхуються на невдоволення українців.

Про це йдеться в аналітичній статті у виданні The Economist.

«Кремль почуває себе комфортніше, застосовуючи торгові обмеження та “реальну політику”, але маючи у розпорядженні лише гроші та дешевий газ, він не має іншої альтернативи. У сфері ідей Росія не має нічого, що нагадувало б провладні ідеї минулого: панславізм 19 століття та комунізм 20 століття», – пише The Economist.

У зв’язку з цим РФ перебуває у процесі пошуку нового ідеологічного курсу. Одним із проектів у цій галузі є створення федеральної аґенції “Россотрудничество” , на меті якої – розвиток дружнього ставлення за кордоном. Та цей проект – не єдиний: «Навіть важливішим, принаймні символічно, є пропагування ідеологічного концепту “Русского міра”, або ж російського світу, що ставить Москву у центр православної цивілізації переважно російськомовних націй. Його осердя – три східнослов’янські держави – Білорусь, Росія та Україна, яка, на думку Кірілла І – неофіційного лідера руху – повинна зберегти духовну та культурну єдність з Російською православною церквою».

«Наскільки успішними будуть російські аргументи – інше питання. Багато українців вбачають у цій кампанії ще одну спробу викрасти частину їхньої культури та знищити решту», – пише The Economist.

«Інше слабке місце російської стратегії – погляд назад, а не вперед. Для ефективності, “м’яка влада” повинна засновуватися на певній обіцянці майбутнього достатку: членство в ЄС передбачає покращення життєвих стандартів; Америка прагне поширення ліберальної демократії. Ідея “Русского міра” лише оглядається на спільне минуле, рідко згадуючи про майбутнє», – наголошує видання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.