Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні виповнилося два роки з дня ув’язнення Тимошенко

Пістолетне право 5541 перегляд

Опубліковано - 5.08.2013 11:17 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні виповнилося два роки з дня ув’язнення Тимошенко
Сьогодні виповнилося два роки з дня ув’язнення Тимошенко
Сьогодні, 5 серпня, виповнюється два роки, з того часу, коли екс-прем’єр-міністр України, лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко була позбавлена волі.

Екс-прем’єр була заарештована 5 серпня 2011 року у залі Печерського райсуду Києва, який розглядав "газову справу" - про перевищення екс-прем’єром повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009-му році.

Суддя Печерського суду Києва Родіон Кірєєв аргументував відповідну постанову "перешкоджанням Юлією Тимошенко у встановленні істини" на процесі у справі, який тривав уже 6 тижнів.

11 жовтня 2011 року Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі. Крім того, екс-прем’єру заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії на суму понад 1,5 млрд грн.

Апеляційний суд Києва 23 грудня залишив у силі вирок Печерського районного суду. 30 грудня Тимошенко етапували у Качанівську виправну колонію в Харкові.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров’ям ще під час її перебування у Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. Того ж вона домагалася і в колонії.

20 квітня 2011 року у ЦКЛ № 5 Харкова, коли за заявою Тимошенко, співробітники пенітенціарної системи застосували до неї заходи фізичного впливу вибухнув скандал про так звану примусову госпіталізацію.

Пізніше у ЗМІ з’явилися фотографії, на яких екс-прем’єр демонструє синці на руках і животі. Генпрокуратура та Державна пенітенціарна служба заперечували застосування насильства щодо екс-прем’єра. Тимошенко на знак протесту оголошувала голодування.

Після зустрічі 4 травня із лікарями німецької клініки Шаріте Тимошенко попередньо погодилася на лікування у лікарні залізничників у Харкові.

9 травня її перевели з колонії до ЦКЛ № 5.

На даний момент родичі та захист Тимошенко заявляють про необхідність проведення операції за кордоном, однак влада заявляє про відсутність законодавчих підстав для цього.

Посилаючись на стан здоров’я, екс-прем’єр відмовляється брати участь у судових засіданнях у Харкові, де її судять у справі ЄЕСУ, звинувачуючи у неповерненні державі валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ на суму більше $160 млн, замаху на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов’язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму $405,5 млн.

Німецькі лікарі вважають, що Тимошенко потребує хірургічного втручання, оскільки попередні тератевтичні процедури не мали позитивного ефекту.

Тим часом ЄСПЛ розглянув скаргу захисту Тимошенко на рішення Печерського суду про її арешт і утримання під вартою і визнав неправомірність цього рішення.

30 липня Мін’юст заявив, що рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України" повністю виконане і не тягне за собою додаткових зобов’язань України. У відповідь захист екс-прем’єра назвав позицію Мін’юсту юридично необґрунтованою, і звернувся до Верховного суду України із вимогою переглянути і скасувати вирок щодо "газової справи".

Деякі європейські політики та партії вказують на політичну складову арешту і судових процесів щодо Тимошенко. Вирішення ситуації з екс-прем’єром у Європі ставлять однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Cьогодні в Києві та Харкові на підтримку екс-прем’єра відбудуться масові акції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.